На 8 април ни очакват впечатляващи астро явления със силна енергия. Ще настъпи интензивно слънчево затъмнение и новолуние в Овен. 

Ники Момчева, позната с професионалния си профил Astro Guide се занимава с стрология, астропсихология и себепознания. Интересува се и от всякакви езотерични науки. 

От България слънчевото затъмнение няма да бъде видимо, но ще се усеща като енергия. Най-добрата гледка ще се открие в еверна Америка, на около 115 км по ивицата на континента, където Луната ще закрие напълно Слънцето.

СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ И КАК ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ЗОДИИ

 

Снимка: Евгений Милов

"Това е първото слънчево затъмнение за 2024 г., в знак Овен на 19 градуса, точно в 21:21 часа. Това е силна енергия за ново начало, да бъдем на пътя си и да поставим ново начало към промяната. Венера също е в Овен, Меркурий и Хирон. Много силна енергия за старт, но заради ретроградната фаза на Меркурий е добре да се върнем към неща, които сме отложили. Овенът е смел - действа без много да мисли."

 

Какво ще се случи в любовта и бизнес отношенията - вижте във видеото. 

 

НОВОЛУНИЕ В ОВЕН

 

Овенът е кардинален знак, иска резултати, импулсивен е, обича да води и има силно изразено его.

  • Използвайте времето на новолунието, за да изразите мнението си.
  • Предприемете действия по идеи, който сте отлагали.

Към този астро спектакъл добавяме и ретрограден Меркурий.

Най-силно в периода ще бъдат повлияни хората със силни позиции на Овен, Везни, Козирог и Водолей, в рождената си карта. Това е така, защото транзитът ще активира теми, свързани с идентичността, любовни разправии и борба за власт именно за тези знаци.

Снимка: Евгений Милов

"Април е луд месец с много енергия! Това означава, че не само ще усещаме класическите ретроградни проблеми, но и ще се сблъскаме едновременно със съдбоносните събития и предопределените възможности на сезона на затъмненията."

Още съвети как да се възползвате максимално от всички астрологични събития - гледайте във видеото.