Когато футболистът Кевин-Принс Боатенг и приятелката му, моделът Валентина Фрадеграда, наели италианския сватбен агент и телевизионен водещ Енцо Мичо, те имали едно желание – да се оженят там, където никой друг не е сключвал брак. И тъй като сватбени церемонии са били организирани от дълбините на океана до връх Еверест, това никак не е било лесно за изпълнение. За техно щастие Енцо е, както сам казва, „достатъчно щур“, за да измисли нестандартно решение. Благодарение на него двойката сключи брак през уикенда на Луната. Не истинската, разбира се, а такава във виртуалния свят, но това няма значение – те са първата двойка, която сключва брак във виртуалното пространство.

Заедно с двойката на церемонията присъстват и аватари на любимите им кучета. Семейството им и приятелите им присъстват с помощта на очила за виртуална реалност.

Почитателите на футболиста от Бундеслигата също са имали възможност да станат част от космическата церемония, като са получили право да се сдобият с покана за 50 евро.

За радост на традиционалистите в семействата на младоженците, виртуалната сватба не е била единствената. Те си казаха „Да“ и в реалния свят на отделна церемония.

Физически младоженците станаха семейство в италианския град Сиена.

Кевин и Валентина са заедно от 2021 г., когато футболистът финализира развода си с първата си съпруга. Двамата се запознават през социалните мрежи, което обяснява и готовността им да сключат брак във виртуалния свят.

Вижте още за зараждащата се Мета вселена: