Носенето на чорапи в леглото е отблъскващо за някои двойки, които често го намират за напълно страстоубийствено, но спането с чорапи през студените месеци от годината има ползи за здравето, като подобрява качеството на съня и оргазма.

Спалнята не винаги е сред добре отоплените помещения в дома, където приоритетна е всекидневната, защото прекарваме повечето време там през деня преди лягаме. Спането в прекалено топло помещение същевременно не е много полезно за здравето, но какво да правим, когато краката са ни ледени?

Снимка: iStock

Носенето на чорапи в леглото помага на студените крака да се затоплят, което позволява на кръвоносните съдове в крайниците да се разширят и тялото да се затопли, което настройва мозъка за сън. Не само това, но носенето на чорапи в леглото помага при горещи вълни, сухи пети и увеличава оргазмите. Така не само ще заспите 15 минути по-бързо, но и ще имате много по-качествен сън, сочат резултатите от публикувано изследване в "International Weekly Journal of Science".

"Студените крака изцеждат жизнената енергия на тялото и могат да попречат на циркулирането на потока от витална енергия (ци) и кръвоснабдяването на тялото. Студът пречи на енергийния поток, а топлината го стимулира - отпускате се при мисълта за топла вана, но мисълта за студена вода е неприятна", изтъква ползите от спането с чорапи за подобряване на кръвообращението д-р Елизабет Третнър, специалистка по китайска и интегративна медицина.