Чрез готвене, риболов, летене, всякакъв вид хобита и развлечения се намаляват стреса и болестите. Творчеството окрилява и дават надежда да се гледа в бъдещето. То пропъжда скуката, безпокойството и тревогите. Повишава самоувереността и възстановява жизнената енергия. Изгражда чувство на задоволство и удовлетворение.

Ако сте загубили връзка с артиста в себе си, направете разходка в своите спомени.

Припомнете си на какво сте се радвали като дете. Поработете върху това да трансформирате тези ваши интереси от миналото да се възродят като творчество в живота сега.
-Ако сте обичали изобразителното изкуство, започнете да рисувате с акварелни бои пейзажи.
-Ако сте обичали природата и сте сушили красиви цветя, започнете да украсявате с тях поздравителни картички.
-Ако сте обичали да пеете, да свирите, да танцувате, включете се в самодейни групи по танци, театър, хорово пеене.
-Ако сте обичали да се смеете, записвайте смешните случки от живота като весели приказки.
-Ако сте обичали да се докарвате в екстравагантни тоалети, посетете магазини за дрехи и с достъпни цени, и с висша мода. След това с нов поглед разгледайте своя гардероб и си направете атрактивни комбинации.

Опитайте нови занимания и не бъдете строги самокритици

Може да се окаже, че обичате да работите с дърво и да извайвате от него фигурки; да свирите на китара; да правите черно-бяла фотография. Разгледайте сайтове. Разговаряйте с хора, които вече имат опит в това, което ви харесва. 

Няма значение какво ще изберете: да построите къщичка за птици, да изработите бижута или да изплетете на една кука бебешко одеалце и т.н.

Важно е да бъдете творци

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Проявете постоянство и не бъдете критични до перфекционизъм. Просто се наслаждавайте на процеса. Може да се окажете изненадани от своите творчески заложби.