„Като ме видите да се заяждам, да се оплаквам, да рева и да съм супер, мега, хипер чувствителна, да бълвам глупост след глупост, това е тежък ПМС! Моля някой да дойде и да ме разтресе! Ако не помогне, може и да ме срита по дебелата дупара! Извинявам се, че от една седмица съм такава! Всички вие сте светци, щом ме изтърпяхте!“

„За мъжа ми значението на ПМС е следното: преди, по време на, после.“

„Яко ПМС. Цял ден ям... основно шоколад!“

Ако и вие сте пускали такива постове в социалните мрежи, значи знаете какво е цикъл, хормони, запознати сте с „онези дни“ от месеца, или накратко казано – сте жена!

Предменструалният синдром се описва с един или повече от симптомите си като болки в корема (дисменорея), главоболие при цикъл (мигрена при цикъл), болки в гърдите, силна раздразнителност, липса на енергия и сънливост, апатия и нисък тонус, подуване и подпухване, поради задържане на течности в организма. Уж си същата жена, която се буди в 7:00 сутринта, пие кафе и отива на работа, в всъщност все едно си друга – събуждаш се трудно и под очите ти има торбички, дразни те дори шумът на кафемашината, не можеш да се концентрираш в офиса, защото коремът ти е подут и боли... Мантри и положителни мисли не помагат, колкото и да ти се иска. Но ежедневието ти изисква твоето присъствие – работата в офиса няма да се свърши сама, детето има училищен проект и се нуждае от твоята помощ, а и купчината несгънато пране се е вторачила в теб някак недоволно.

На помощ в дните, в които не си себе си, идва една лейди. Тя не е детегледачка, не е частен шофьор, нито се занимава с почистване по домовете. Лейди Хармония е висококачествен продукт, с комплекс от натурални екстракти и микроелементи, които влияят благоприятно на хормоналния баланс, костната плътност, пречистването от токсини и други вредни вещества. Видимо подобрява настроението, общото състояние при ПМС, както и кожата при бръчки и целулит.Основната активна съставка, която се грижи за това, е агнус кастус - една от най-популярните билки, използвани за женско здраве. Екстрактът от агнус кастус допринася за хормоналния баланс без самата билка да съдържа хормони. Билката балансира хормоналната секреция, а именно от този баланс зависят много процеси, включително равновесието в нервната система. Билката влияе положително на центровете за болка в тялото и стимулира образуването на естественото за организма болкоуспокоително - ендорфин.

Хормонът, който отговаря за това да сме в добро настроение, да сме мотивирани и решителни, е допаминът. Когато неговите нива са ниски, изпадаме в депресивни състояния, апатични сме и с нисък тонус. За стимулиране на хормоналния баланс често е нужен прием на допълнителни средства, като например Лейди хармония. Други активни съставки на продукта са екстрактът от центела азиатика (участва в синтеза на колаген, влияе благоприятно на кръвообращението и др.), екстрактът от репей (с добро пречистващо от токсини и отпадни течности действие), екстрактът от гроздово семе (със силно антиоксидантно действие), растителният витамин D3 (допринася за здравината на костите, имунната система) и органичен селен (защитава от оксидативен стрес).

Ние сме жени и е в природата ни да сме силни и грижовни. Грижата за самите нас трябва да е на първо място. Само така ще сме в състояние да се погрижим и за хората около нас, които обичаме. Все пак се харесваме. Защо са ни дни, в които да не сме себе си?