Промяната в начина на живот може да доведе до обрат в състоянието при сърдечно-съдово заболяване. Това е убеждението на американския кардиолог д-р Клод Ленфан:

"Да искате да живеете здравословно и да знаете как е най-важното в живота.” 

Категорично трябва да вземете решение за промяна на живота, довел да болест на сърдечно-съдовата система и да заживеете по този начин за цял живот. Не отлагайте, а подобрете живота си. Първата стъпка е намаляване на животинските мазнини в диета. Желаният резултат ще бъде редуциране на теглото и нормализиране на кръвното налягане. 

Отворете вегетарианските рецепти

и ще се убедите в изобилието от вкусни и нови предложения. Ако много обичате месо, в началото ограничете употребата му до 1-3 пъти седмично. Като потвърждение, професионалният опит на друг американски кардиолог д-р Дийн Орниш показва успеха в изграждането на здравословни навици и съответно обрат в развитието на сърдечно-съдовите заболявания при 70% от неговите пациенти.

Навиците, изградени от тях, са включвали наред с вегетарианската диета с ниско съдържание на мазнини, ежедневни упражнения. Постоянна част от дневния режим са били сеансите за дълбоко дишане за освобождаване от стреса и волево постигане на мускулна релаксация след нервно напрежение.

Съвременната системата на д-р Браян Олман за справяне със стреса също включва дълбоко бавно вдишване и издишване за изпълване на тялото със свеж въздух. 

Никога не е късно да посветите живота си на здравето и добрата форма. Поставете началото още днес.