Ароматите доставят удоволствие и водят до облекчаване на умората и стреса. От тях чрез обонянието се стимулира нервната система.

Есенция от ангелика

освежава и подобрява концентрацията. В лампа за ароматерапия се поставят 3-4 капки етерично масло от ангелика. В помещение от нейния аромат се създават прекрасни условия за учене, защото ароматът на ангелика усилва концентрацията. Силата й може да се нарастне, като се смеси с етерично масло от пачули.

Тонизираща формула

срещу сънливост и психическо неразположение е есенцията от хвойна, в комбинация с мандарина или лайка. Достатъчно е директно да подишате от флаконче с есенция от хвойна. Друг начин е да го приближите до слънчевия сплит и да дишате. Подобрение в настроението настъпва веднага.

Евкалипт за успокоение

В помещение, където често възникват спорове, за да се премахне напрежението, се препоръчва да се напръска евкалиптова вода. 10 капки от евкалиптово масло се накапват в 400 мл студена вода. Стаята се проветрява и след това се напръсква с тази ароматизирана вода.

Лимоново дърво 

За възстановяване след дневната умора поставете 4 капки етерично масло от лимоново дърво в ароматна лампа и се отдайте на почивка. 

Формули за повдигане на духа

След тежък работен ден и неприятни изживявания пригответе в ароматна лампа една от двете ефикасни комбинации:

Първи вариант:
- 3 к. масло от лимон
- 3 к. масло от портокал
- 4 к. масло от бергамот

Втори вариант:
- 3 к. масло от лавандула
- 4 к. масло от кедър
- 3 к. масло от портокал

Разбира се, ароматерапията е само едно от средствата за справяне с умората. За други може да прочетете тук <<<.