Чаровна усмивка, която разкрива бели и здрави зъби в устата, може да даде самоувереност на всеки човек във всеки един момент от деня, но не всички хора могат да си позволят лукса на редовната стоматологична грижа.

Ето защо бразилският зъболекар Фелипе Роси решава да създаде стоматологичната организация с благотворителна Por1sorriso, която да се грижи безплатно за зъбите на хората, които не могат да си го позволят.

Роси буквално връща усмивка на лицата на хората, като предлага до 1500 безплатни стоматологични процедури, включително лечение, почистване и възстановяване на кореновите канали.

А Por1sorriso има около 4000 регистрирани доброволци, някои от които придружават 38-годишния зъболекар при пътуванията му до градове и села, където хората живеят под прага на бедността.

Засега около 1500 души са получили безплатна стоматологична работа и Роси планира да продължи инициативата. Благородният зъболекар публикува преди и след снимки в Инстаграм профила си, разкривайки трансформациите, за които е помогнал.

Пациентите му изглеждат видимо по-щастливи на кадрите в социалната мрежа, показвайки, че д-р Роси не само е променил усмивките им, но и техния живот.

Типичните 5-дневни мисии обикновено струват около 5000 долара и се финансират от събития за спонсорство и набиране на средства, но хората също могат да дарят на организацията.

Ако искате да помогнете на д-р Роси и неговия екип да продължава да осигурява жизненоважна стоматологична помощ на нуждаещите се, можете да направите дарение в уебсайта на Por1sorriso.