Знаете ли, че в Япония консумацията на зелен чай е почти  традиция. А ефектът от това е повече от впечатляващ – процентът на страдащите от хипертония хора в света е най-нисък в Япония! Вижте кои са другите храни и напитки, които благоприятстват, които успешно борят високото кръвно.

Черният шоколад

Черният шоколад укрепва сърдечната дейност, съдържа антиоксиданти и понижава кръвното налягане. Поради високата му калоричност обаче не бива да прекалявате с консумацията му.

Бадемите

Тези божествени ядки съдържат мономазнини и имат чудотворното свойство да понижават нивото на холестерола. Те са богати на калий, магнезий и витамин Е, които са необходими за понижаване на високото кръвно налягане.

Зеленият чай

Редовната му консумация разтваря холестеролните плаки  и съдържа много антиоксиданти, които възпрепятстват процесите на стареене. Любопитен факт е, че в Япония, където е най-високата консумация на зелен чай в света, почти не страдат от хипертония!

Киселото мляко

Освен че засилва имунната защита и подобрява храносмилателната система, киселото мляко регулира и на кръвното лягане. Съдържа калий, калций, магнезий и витамини, пробиотици, което го превръща в универсален природен лек.

Какаото

Подобрява състоянието на кръвоносните съдове. Препоръчителната доза е не повече  от 3-4 чаши седмично.