Ще се представите ли за читателите на LadyZone?
Името ми е Жанета Митрева, 29-годишна, маркетинг мениджър в национален здравен портал Фрамар.бг, както и любител спортист. Мога смело да кажа, че ако работата ми е 8 часа дневно, често свързани с много нерви и динамика, спортът ми дарява няколко часа пълен релакс. През 2013 спечелих няколко купи в български и международни състезания по планинско бягане, лятото всеки ден тичам по 20 километра, вече съм и участник в отбор Берое – лека атлетика. Най-важното за мен – от много време съм и треньор по спининг и така мога да вдъхновя и много други хора да отделят няколко часа дневно за спорт – най-добрата инвестиция в здраве, благополучие и усмивка, с която може да приключиш и най-лошия ден в работата.

7 мита за фитнес тренировките>>
 

Какво представлява спинингът? Спорт ли e той?
Спинингът е много интересно направление във фитнеса, да, нещо като спорт, но който е до голяма степен пригоден за хората от града. Има няколко основни неща, които много харесвам в него:
- всички са равни, няма първи и последни
- дава огромна възможност за чисто мисловно отпускане
- тренировките са много забавни
- резултатите са видими и бързи
- човек намира много нови приятели и се забавлява
- удобен е, пести време, дори и за най-напрегнатият дневен график

Накратко и просто казано, спинигът е групова тренировка по колоездене, която се води от треньор. Треньорът задава темпото, което е често много динамично и редува режими на преминаване през различни терени. Подбирам и различна музика, почти всеки път. Музиката е много важна, за да може да създаде правилна и отпусната атмосфера. Често се учудват на подбора й – през коледни детски песнички /по повод празниците/ до AC/DC.

Еротиката, наречена вертикална гимнастика>>