Атрактивната надпревара в дисциплина кроскънтри ще се проведе в неделя 19-ти юли в Южния парк. Това първо по прода си събитие има за цел да се превърне в ежегодна традиция, в което да могат да се включат всички желаещи, като ще бъдат разделени в няколко отделни категории – деца, юноши, мъже "Хоби", мъже "Про" и жени. Организаторите от Консепт Криейтив са подготвили интересно трасе, по което неделният ден в парка може да стане наистина вълнуващ. Всеки, който иска да се включи във велосъстезанието е необходимо да попълни онлайн формата за регистрация тук.

Събитието е част от календара на Столична община и се провежда в подкрепа на кампанията "София 2018 - Европейска столица на спорта". Основната цел на XCO София е да накара повече различни хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.

Състезанието ще бъде открито на 19 юли от 12 ч. с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон, за да покажат, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно. Инициативата е част от кампанията "Живот с Паркинсон" (www.parkinson.bg), целяща да помогне на болните от Паркинсон и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването.

Трасето за състезанието се разпростира от поляната в дясно от входа на Южния парк от страната на бул."Витоша", където ще бъде и основната зона, стига до квартал "Лозенец" и се връща обратно. Трасето е много интересно и минава през някои от потайностите, които крие Южния парк и много малко хора знаят, че съществуват. В зависимост от категорията, в която участват състезателите ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута, а най-бързите ще бъдат наградени подобаващо.

Следва програмата на велосъстезанието>>>