Това лято плажовете щели да са пълни с антитела. Тази фраза, пълна с черен хумор, стана особено актуална в социалните мрежи последни дни. Да, самоизолацията промени ежедневието ни драстично. Не се виждаме с приятели и роднини, а спрехме и да се движим. Защото по колкото и пъти дневно да взимаме разстоянието от хладилника до дивана, няма как с това да наваксаме нужните за добра физическа кондиция 10 000 крачки дневно. 

Направихме кратък подбор на треньори, заради които и най-мързеливият би станал от дивана. Те могат да ви мотивират не само с добре оформени тела, които ти се иска да пипнеш, за да се убедич, че са човешки, но и с думи. Защото тялото откликва на това, което искате да направи, само когато и умът е убеден в правотата му. Настройте съзнанието и мускулите си и вижте какво (или по-скоро кого) сме ви приготвили за загрявка.

Chris Heria

Крис е гуру в едно ново течение, което набира голяма популярност, наречено калистеника. Терминът произлиза от две гръцки думи kallos - "красота" и sthenos - "сила". Спортуващият не използва тежести, а единствено и само собственото си тегло като инструмент. Това е достатъчно да се натоварят и развият различни мускулни групи. Затова, ако досега сте използвали оправданието, че не разполагате с тежести, ластик или пудовки, вече нямате и него. Обличайте екипа и разгледайте видеата, които Крис споделя в YouTube канала си. Има кратки тренировки за начинаещи, както и по-интензивни за напреднали.

Снимка: Instagram


Крис тренира от 4 до 6 пъти седмично и постянно променя техниките. Практикува и интервално гладуване – когато между 2 хранения има дълъг период от време, например 16 часа. Крис е и добър мотиватор. Обяснява точното значение на упражненията, към кои мускули са насочени, колко повторения да има за оптимални резултати и т.н.

Ето нещо лесно за цяло тяло с продължителност само 10 минути 

Travis Eliot

Травис е треньор, който може да ви мотивира не само със собствената си визия, но и със завладяващ, дълбок тембър на гласа. Той е световноизвестен йога инструктор и учител по медитация. Всяка седмица споделя тематична лекция с вдъхновяващи истории, практики и мъдрости.

Снимка: facebook.com/traviseliot108

Препоръчваме неговата 15-минутна тренировка за корем. Травис не само показва и обяснява добре упражненията, но и умее да мотивира и да разказва интересни неща. Така например обяснява болката, която изпитват мускулите ни, когато ги напрягаме по време на тренировка. В йогата се нарича тапасия и е един от признаците, че тялото ни се променя. 

Аlex Beattie

Не избираме треньорите по визията им, въпреки че и това има своето решаващо значение. все пак личният пример казва много повече от хиляди думи. Алекс определено изглежда добре, все пак е и фитнес модел, но това, което ценим повече в тренировките му е, че са разбообразни и достъпни. В практиката си за мускули на раменете например той използва раница. Нещо, което има във всеки дом и може да влезе в употреба не само за екскурзии.  

Освен упражненията, той дава и кратки съвети. Ето някои от тях:
  • Хранете се умно.
  • Тренирайте здраво.
  • Правите страхотен секс.
  • Сравнявайте се с другите по-рядко.
  • Спете добре.
  • Не забравяйте да се наслаждавате.

Снимка: instagram.com/alex.beattie

Е, мотивирахме ли ви да потренирате малко?

Снимка: Instagram