Power Plate e уред, който използва вибрации и при който се отслабва, благодарение на естественото желание на тялото да запази равновесие, при което мускулите се съкращават интензивно. За 1 секунда се постигат от 25 до 50 ритмични мускулни контракции. С уреда могат да се правят упражнения, които активизират различни части от тялото. Той е особено подходящ, ако искате да стегнете корема и дупето, или да работите в областта на раменете, прасците и бедрата. 

Бърз ефект и кратки тренировки – това е, което много от нас искат да постигнат на с тренировките си. И Power Plate е добър отговор на тези изисквания. Вибрациите на уреда правят всяко упражнение много по-трудно за изпълнение. Особено важно е след тренировките да се пие много вода. 

Може да изберете този вид тренировки, ако:

- имате проблеми със ставите;
- кърмите, но искате да тренирате; Интензивните тренировки не са проблем, който може да повлияe негативно върху кърменето. При физическата натовареност може да се отдели млечна киселина, но тя се абсорбира до 30 минути и заради това не създава проблем при храненето на бебето.
- досега сте пробвали стандартни фирнес тренировки, които не са давали резултат;
- имате целулит и искате да подсилите ефекта на антицелулитните си масажи или процедурите с LPG (машинен масаж на тялото).

Ето как изглежда една примерна тренировка Power Plate.