Затова е необходимо да бъдем изобретателни и да прилагаме добре известното правило "направи си сам" във всяка една ситуация. 

За тези от нас, които си мечтаят да се раздвоят, за да мога да се грижат за своите дете и фигура, имаме добра новина. 

През почивните дни, наглеждайки любимите ни дечица съзряхме нова реалност, която ни позволява да импровизираме и тонизираме тялото си, докато децата играят и се веселят. 

Изведнъж осъзнахме, че катерушките могат да ни бъдат от полза. Да, докато малчуганите се плъзгат по пързалката, ние от своя страна можем да си изберем хоризонтална подпора от игралната конструкция. 

Какво правим ли? Преди всичко държим да обобщим, че упражненията са две. Лесни, бързи и ефективни, те ще ни осигурят стегнати ръце за лятото. 

Готови ли сте! Застанете пред опората, вдигнете ръцете на нивото на раменете, дланите обърнати надолу и се хванете за нея, поставяйки ръцете и отгоре. Пристъпете няколко стъпки напред, така че тялото ви да е под диагонал и го отпуснете назад, като продължавате да се държите за опората. Сега остава да осъществите серия от 10 повдигания, използвайки силата на ръцете. 

Следващото упражнение е на същия принцип, но за него е нужно да хванете опората отдолу т.е. дланите нагоре. По този начин тренирате бицепсите. 

Две серии - днес, още две - утре и до юли месец ръцете ви ще бъдат изваяни.