Победоносният поход на тенисистката ни Цветана Пиронкова на US Open продължава! Бившата първа ракета на България победи с 2:1 сета (6:4, 6:7/5/, 6:3) французойката Ализе Корне. Така се класира за четвъртфиналите на турнира. Там съперничка на Пиронкова ще бъде бившата №1 в света Серина Уилямс.

С класирането за следващата фаза Пиронкова подобри най-силното си представяне в US Open. През 2012 г. тя отпадна на осминафиналите.

Цвети Пиронкова се завъща повече от бляскаво на тенис корта, след като повече от 2 години беше отдадена на едно от най-важните неща в живота си - майчинството. Тя роди сина си на 27 март 2018 г.

"Момче е! Много съм щастлива да съобщя, че нашето момченце се появи на бял свят снощи! Чувстваме се добре и сме здрави!", написа тогава пловдивчанката в Инстаграм.

Цвети заведе малкия Алекс на тенис кортовете още през май 2018. Тогава синът е беше едва на два месеца.

"Нашият малък господин още от сега проявява интерес към спорта и не чака втора покана, когато види сака ми с ракетите. Той тепърва открива движението и е важно да се чувства комфортно, докато го прави", сподели тя.

Цвети Пиронкова се посвети на сина си и често споделяше снимки от игрите с кубчета с него, разходките им в парка с количка и др. "Да си призная, да бъдеш майка, е наистина голямо предизвикателство!
Посвещаваш ежедневието си на едно единствено нещо - здравето и спокойствието на малкото човече, а неговата усмивка е най-голямата награда! Получавах много съвети за това, какво трябва да правя и да не правя, но с всеки изминал ден се убеждавам все повече, че най-сигурния съветник е майчинския инстинкт!", сподели тя в профила си в инстаграм. 


Най-добрата българска тенисистка сключи брак през 2016 г. след 6-годишна връзка с бившия футболист на Локомотив (Пловдив) Михаил Мирчев. Сватбеното тържество се състоя в известен столичен хотел и на него присъстваха много имена от спортните среди. Тогава цвети замени тенис екипа с елегантна бял рокля с А-кройка и бюстие и дълъг шлейф. Снимки може да видите в статията.