Шели-Ан Фрейзър-Прайс е двукратна олимпийска и 4-кратна световна шампионка на 100 метра бягане. Тя е най-възрастната жена и втората майка, спечелила злато на Световно първенство в тази категория. Защото, оказва се, че ставайки майка, не променяш само тялото, приоритетите и ежедневието си. Променят ти и заплатата. Припомняме ви случая с 33-годишната Алисън Феликс, която счупи рекорда на Юсеин Болт по брой златни медали на световните първенства, но основният й спонсор Nike искаше да й плаща със 70% по-малко, защото е станала майка.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс е от Ямайка. Олимпийската си титла печели през 2008 г., когато все още носи брекети. Световната титла на 100 м печели на 32-годишна възраст, когато в ръцете си носи дете. Кой казва, че майчинството забавя?

За разлика от предишните й изяви обаче, този път победата не е била очаквана. Тя идва след почивка, която си взима, докато е бременна. Въпреки това, в типичния си стил, прави нещо, което досега никога не е правено. 

"Това е победа за майчинството", каза тя пред AP.

Снимка: Getty Images

През 2009 г. я познават като ракета, заради бързината, с която бяга. През 2019 г. тя е бързата майка на 2-годишния Зион!

Моята тайна е просто да останеш смирен и да знаеш кой си като човек и спортист. Също и да продължаваш да работиш усилено.

Снимка: Getty Images