Рафаел Надал се отказва от участие в Уимбълдън заради 7 mm разкъсване на корема.

В сряда съпругата му Мери Перейо се появи на трибуните, за да го подкрепя. За Надал имаше и още една невидима подкрепа - бебето, което двамата очакват. След 17 години заедно, Рафаел и Мария са в очакване на първото им дете.

Съпругата на тенисиста беше със сладко бременно коремче под сива блуза с надпис "Kiss me again" (Целуни ме отново) в горната част.

Тя изглежда успя да запази спокойствие въпреки възходите и паденията в мача, който беше решен след пет напрегнати сета.

Снимка: Getty Images

"Ако всичко върви добре, ще стана баща. Не съм свикнал да говоря за личния си живот. Живеем по-спокойно. Не очаквам, че животът ми ще се промени много с това" - сподели Надал пред репортери.

Снимка: Getty Images

Контузията на тенисиста се оказа твърде тежка и той се оттегли от тренировъчната сесия в четвъртък. 

"Много съм тъжен, но трябваше да взема това решение, защото не искам кариерата ми да приключи преждевременно. Ако продължа да играя сега, може да ми се наложи да се откажа по-рано. Ако изляза на корта, със сигурност състоянието ми ще се влоши. Не мога да играя, без да изпълнявам сервис", заяви испанецът на пресконференция.

Снимка: Getty Images

Мери и Надал имaха връзка в продължение на 14 години, преди да се оженят през октомври 2019 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Слуховете за бременността й се появиха още през май, когато бе забелязана да носи свободно, широко облекло и маска на лицето на финала на Шампионската лига в Париж. Там съпругът й спечели 22-рата си титла от Големия шлем.

Снимка: Getty Images

За бременността й се заговори по-усилено, след като е бе заснета на яхта в Майорка с наедряло коремче.