Подуване, тежест в стомаха, газове... : йогата помага да се освободим от тежестта на затрудненото храносмилане. 

#Огнено дишане 

Изправете добре гърба и вдишайте дълбоко през носа, като едновременно с това издувате корема, колкото се може повече. Издишвайки, го приберете. Ускорете движенията, доколкото можете. Щом усетите, че ви се завива свят - спрете. След това може, отново, да продължите, докато не почувствате облекчение. Тези от нас, които са начинаещи, мога да осъществяват упражнението в седнало положение. 

#Uddiyana bandha

Този асан е изключително ефективен. Не, не го казваме просто така. За него е важно да застанете в изправено положение, с леко разтворени крака, свити в коленете. Облегнете се с длани на бедрата и приведете торса напред. Дишайте през носа. Задържайте дишането си след издишване в рамките на няколко секунди. Повторете, колкото пъти са ви необходими. 

Важно: Това упражнение е противопоказно за бременни жени и хора със сърдени заболявания. 

#Karanyasana

Легнете по гръб. Вдигнете краката, все едно правите свещ. С тази разлика, че коленете са сгънати. След това повдигнете тялото. Разбира се, че може да си помагате с ръцете. Бюстът трябва да бъде перпендикулярен на пода, опънете краката на 45 градуса. Запазете стойката... и изкарайте газовете от тялото.