Най-популярната българска лекоатлетка в момента - спринтьорката Ивет Лалова - търси шампиони.

Спортен клуб по лека атлетика "Ивет Лалова Спринт Академи" кани всички на първия си турнир по лека атлетика на 15 септември, който ще се проведе на националния стадион "Васил Левски" в София. Официалното откриване е от 10 часа, а състезателните дисциплини включват 60 м, дълъг скок и щафетно бягане 4 x 50 м - за деца от 6 до 13 г. 

Очаква се над 350 деца да застанат на старт и да бъдат наградени не само от Ивет Лалова, но и от други именити български атлети и гост-звезди, които са поканени специално за събитието.

Снимка: Getty Images

"Открий шампиона в теб" е проект, реализиран по програма "Децата и спортният клуб" на ММС и организиран от "Ивет Лалова Спринт Академи" с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика, Алианц България, Орифлейм и Sanofi България.

Ивет Лалова, доказала своя талант, умения, упоритост, всеотдайност, трудолюбивост и гордо представяща България пред света чрез огромните си успехи, постигнати на световни, европейски първенства и олимпийски игри, е приела за своя лична кауза борбата с обездвижването и затлъстяването, които са основна предпоставка за развитие на диабет. 

Затова за четвърта поредна година Ивет Лалова е посланик на кампанията "Открито за диабета", организирана от фармацевтична компания Sanofi България. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и правилно лечение на диабета.

Снимка: Getty Images

Мисията на клуб "Ивет Лалова Спринт Академи" и целите са насочени към популяризиране на леката атлетика и подпомагане на нейното развитие в България; да популяризира основните идеали, принципи и ценности на спорта и допринася за тяхното разпространяване най-вече сред децата и младите хора; да се бори срещу всякакви форми на дискриминация и насилие в спорта, срещу употребата на алкохол и наркотици, както и да подкрепя здравословното хранене и начин на живот.