За да поддържате тялото си в добра форма, ви е нужно само желание! Мускулният тонус не се нуждае нито от скъпа карта за фитнес, нито от цял следобед свободно време. Защото стегнат корем и секси дупе може да направите дори само с тичане, при това в градски условия. Обуйте новия модел на adidas PureBOOST X, усмихнете се на отражението си в огледалото и да тръгваме. Нека ви покажем къде може да направите своя тонизиращ градски джогинг.

Изкачвайте се и слизайте по стълбите

Изкачването на стълби е най-добрата кардио тренировка. Това упражнение има сериозни предимства пред тичането на фитнес пътеката например по няколко причини - има стълби буквално из целия град и е трудно. Да, трудно е! А именно трудността прави упражнението ефективно. Докато въртите педалите на велоаергометъра в спортната зала, може да слушате музика или пък да гледате спортния канал на телевизора в ъгъла. Докато изкачвате стълбите обаче, сте напълно концентрирани само върху това упражнение. Така давате всичко от себе си и освен мускулно, сте ангажирани и на ниво разум с движението и тялото си.

Снимка: adidas

За всеки 10 изкачени стъпала горите по 1 калория. Освен изваяна фигура, докато тичате по стълбите, вие се грижите и за здравето си. Това е един от най-лесните начини да намалите риска от сърдечносъдови заболявания и да засилите плътността на костите си.

Бягайте по стръмните малки улички

Ако искате да бягате в градски условия, стойте далеч от големите улици. Там не само движението е натоварено, но и наклонът им обикновено е малък. Равните улици  не са предизвикателен терен за жената атлет. Разучете къде има стръмни улички, по които може да бягате, натоварвайки по-сериозно мускулите на бедрата и прасците си. Високите баири са истинско предизвикателство за rectus femoris (един от главните мускули на предната част на бедрата) и peroneus longus (дълъг крушовиден мускул на прасеца).

Снимка: adidas

Тичайте из underground местата в града

Във всеки град има не е едно и две места, които са по-малко известни и не толкова посещавани. Те са любими на хипстъри, бунтари, хора с по-арт и разкрепостено мислене, които харесват нещата извън масовия вкус. Тези локации обикновено са изпъстрени с графити и имат особено градско архитектурно излъчване. Именно тази underground атмосфера може да ги направи изключително подходящи за градския ви джогинг. Арт визията ще повиши настроението ви, а поддържайки интереса на погледа ви, тренировката ще минава учудващо бързо.