Най-високоплатеният инфлуенсър в Instagram през 2024 г. е Кристиано Роналдо. Средна цена за публикация в неговия профил се изчислява на зашеметяващите 3 234 000 долара. 

Той е един от най-добрите професионални футболисти в света. Разцъфтява кариерата му не само на терена, но и в социалните мрежи. Той е и една от най-популярните знаменитости в Instagram. В момента Роналдо има повече от 540 милиона последователи, а феновете му непрекъснато растат.

Повечето от публикациите му в Инстаграм са за футбол, но често споделя и такива от личния си живот, както и кадри от рекламни фотосесии. Досега си е сътрудничил с марки като Herbalife, Garena Free Fire, Clear Hair Care, PokerStars, Nike и др. Партньорството му с Nike от 2003 г. му носи повече от 17 милиона евро годишно приходи. Със спортния бранд той има доживотно подписан договор. Така Роналдо се превърна в третия спортист постигнал такива работни отношения със спортния гигант. Другите двама са баскетболистите ЛеБрон Джеймс и Майкъл Джордан.

Снимка: Getty Images

Той е най-влиятелният футболист в Инстаграм, който играе на Световното първенство по футбол през 2022 г., с 239 милиона последователи тогава. В профила му има 47% увеличение за последната година.

Кристиано Роналдо е първият футболист, който печели над 1 милиард долара в кариерата си. 

През 2020 г. Forbes съобщава, че той е спечелил 105 млн. долара (преди облагане с данъци и такси). Това го поставя на 4-то място в списъка на 100-те знаменитости на изданието. И излиза дори пред съперника му Лионел Меси, както и първият футболист в историята, достигнал този финансов показател.

ОТ ПРОСЕНЕТО НА ХРАНА ДО СУПЕР БОГАТ ИНФЛУЕНСЪР

Днес Кристиано Роналдо е световна суперзвезда и мултимилионер, но животът му не винаги е бил лесен. Баща му е имал проблеми с алкохола, а цялата тежест за грижата за 5 деца (от които футболистът е най-малкото) пада върху майка му. Португалецът е бил на 10-11 години, когато заживява без семейството си и вижда близките си през 3 месеца.

 

За този период от живота си споделя, че му е било много трудно. Най-много му е тежал фактът, че е бил сам.

Близо до стадиона, на който тренирал тогава, той попада на заведение от популярна верига за бързо хранене. След 22 часа отивал с приятели до заведение за хранене и директно си просели храна. Чукали на задната врата и питали дали има останала от готвеното през деня. Храна получавал от три жени от персонала. Те разбирали, че момчетата нямат пари и ги изхранвали с непродадените бургери.

Снимка: БГНЕС