Да ходим пеша до офиса – стига той да бъде на максимум 20 минути пеша – в противен случай достатъчно е (когато е хубаво времето) да минем част от пътя, разхождайки се и после да вземем обичайното за нас превозно средство. Същото на връщане. Това са над 150 калории в една посока.

Да се качваме по стълбите – дори и да има асансьор в стълбището, хубаво е от време на време да се качваме пеша (независимо на кой етаж живеем)... и пет етажа да качим и слезем на ден, това са по 10 кал./мин.

Да се смеем – колкото по-често, толкова по-добре. За предпочитане на висок глас. Знаете ли, че за една минута изгаряме 1,5 кал.? Представете си колко калории можем да изгорим когато сме с приятели пред някой комедиен филм. Изведнъж имаме желание да организираме по-често домашни кино вечери!

Да готвим – готвенето е истинска гимнастика: протягане, клякане, ставане, рязане, сваляне, качване... като се замислим, това никак не е лошо като мотивация да го правим по-често. Нали?

Да ходим на шопинг – дори и нищо да не си купим (малко вероятно), самият факт, че се движим, разглеждайки витрините на любимите ни магазини е достатъчен, за да се гордеем със себе си, защото за броени часове можем да изминем няколко километри без дори да се усетим. Ако допълнително към това, не сме надминали лимита на кредитната си карта – определено сме шампиони!

Да спим – никоя от нас не би се възпротивила. Доказано е, докато спим организмът ни гори калориите много по-бързо. Вече определено няма да говорим, че спането е загуба на време – щом благодарение на него поддържаме тънката си талия.

Да дъвчем дъвка – стига да е без захар. За един час можем да изгорим близо 100 калории. Великолепно.

Да консумираме люта храна – за храносмилането й, тялото ни използва много повече енергия колкото с останалите храни.

Да танцуваме вкъщи – когато сме свободни, без деца, роднини или приятели около нас... няма нищо по-хубаво от това да сме си вкъщи, да си пуснем хубава музика, да танцуваме и да пеем на воля. Това не само ни зарежда с положителна енергия, но и тонизира тялото ни.

Да чистим вкъщи – Съгласни сме, чистенето не е едно от любимите ни занимания, но освен, че е необходимо то е и полезно за стройната ни фигура. Спомняте ли си парчето “I Want To Break Free” на легендарните QUEEN. Е, бидейки истинска Кралица, носете гордо своята корона, подреждайки дома си, изгаряйки излишните калории с настроени и стил.