Сред жените, които раждат, съществува спор трябва ли да се слага епидурална упойка или не. Някои предпочитат да си спестят болката, въпреки известните рискове, докато други отказват упойката. Звездата от „Това сме ние“ Манди Мур обаче няма избор – детето, което скоро ще роди, ще дойде на бял свят без упойка.

Снимка: Getty Images

„Тромбоцитите ми са твърде малко за епидурална упойка“, обясни тя в интервю за изданието за бъдещи родители „Today Parents“. „Първият път беше ужасно, но ще мога да го направя отново. Пак ще изкача тази планина.“

Актрисата роди за първи път в началото на 2021 г. Сега тя отново е бременна и скоро очаква второто си дете със съпруга си Тейлър Голдсмит.

„Ще ми се да имах опцията за упойка, идеята просто да си лежа е много приятна“, каза още тя, „Но и сега ще се справим като първия път.“

Доста жени, които имат възможност да получат упойка, отказват, защото това дава някои предимства – повече мобилност на тялото, по-малък риск от странични ефекти и по-бързо възстановяване. Едва 15% от жените имат проблеми, които не им позволяват да родят без упойка.