Мислите си, че ежедневието ви е много стресиращо, но дори не предполагате как преминава това на най-елитните военноморски части на САЩ. Тази статия не е апотеоз на войната или военните умения - просто ще ви помогне да контролирате съзнанието си, като се научите да контролирате дишането си.

Просто си представете: скачате с парашут от самолет над морето през най-тъмната част от нощта, откъдето с надуваема лодка трябва да стигнете до сушата на брега, за да ликвидирате терористи. Какво ще направите, за да не полудеете от ужас и да запазите спокойствие и яснота на ума? Дишайте.

Снимка: Getty Images

Името на военноморските тюлени идва от английската дума "seal" - аналогия със съкращението SeAL, което съчетава "sea", "air" и "land" (море, въздух и земя). Но как командосите запазват самообладание на духа и способност за оцеляване дори в най-напечената ситуация, спасявайки не само собствения си живот, но и този на останалите в отряда?

Снимка: Getty Images

Едни от физически и психически най-издръжливите хора на планетата знаят правилната техника, с която да контролират емоциите и мислите си дори в невъзможни мигове, когато са изправени лице в лице със смъртта.

Снимка: Getty Images

Те не познават тревожност, стрес и страх. Тайната им? Контролиране на психиката чрез контрол върху физиологията на дишането. Не става дума за никакви супер сили, каквито обикновено имат героите от комиксите - всичко опира до трениране на ума чрез трениране на дишането.

Снимка: Getty Images

Ето едно просто дихателно упражнение, което помага на тюлените да останат спокойни - значи ще помогне и на вас. Нарича се "Box Breathing" и включва четири стъпки:

  • Вдишайте за 4 секунди
  • Задръжте дъха си за 4 секунди
  • Издишайте в продължение на 4 секунди
  • Не поемайте въздух 4 секунди

Снимка: Getty Images

Можете да го практикувате навсякъде, по всяко време, във всяка една ситуация - независимо настояща или предстояща. Това дихателно упражнение ще ви помогне да постигнете яснота на ума, а ежедневното му практикуване ще ви помогне да постигнете емоционална стабилност и контрол над себе си, за да се справяте по-лесно с предизвикателствата в живота.

Снимка: Getty Images

Пробвайте го, по-късно ще ни благодарите!