- На едно дърво си висели десет ябълки. На едната обаче й писнало да виси и решила да скочи. Колко ябълки са останали на клона?
- Ами... девет.
-Не - отвърна Мария. - На клона са си останали десет ябълки. Да ти писне да висиш и да скочиш, наистина да скочиш, са две коренно различни неща. Десетата ябълка може да има намерение да скочи, може да е решила да скочи, може да си говори с останалите ябълки колко прекрасно е да спреш просто така да си висиш и да скочиш, но докато сама не се размърда, не си завърти дръжката и не напрегне всички сили, за да скочи, тя продължава все така да си виси на клона. Между нея и останалите девет ябълки няма никаква разлика.

По същия начин не съществува разлика между човек, който възнамерява да живее по различен начин, и човек, на когото това изобщо не му минава през ума. Често съдим за себе си по намеренията, които имаме, докато за всички други хора съдим по техните реални действия? Намеренията без реални действия са обида за онзи, който очаква най-доброто от теб.

„Имах намерение да ти донеса цветя, но не ти донесох", ,Искаше ми се да свърша тази работа навреме", „Мислех да се прибера у дома за рождения ти ден, но..."*


Обикновеният живот може да бъде необикновено приключение. Човек може да зацикли в рутината (както често се случва), а може и да превърне живота си в чудо. Само трябва да реши и да не спира до там.

Време е за промяна и през януари искаме да ви предложим идеи и съвети как да се случи това. Грижата за себе си е уважение към себе си, правилно хранене, спорт, идеи за здравословен начин на живот ще стигат до вас през януари заедно със специалните ни гости в темата "Раздвижи се". Посланието е колкото метафорично, толкова и буквално. Време е за действие!

----

*По Анди Андрюс,"Проницателят''