За трансцеденталната медитация последно говорихме около излизането на книгата "Да уловиш голямата риба" от Дейвид Линч. Предвид шокиращите му филми, вероятността да смятате режисьора за напълно откачен не е малка. Но истината всъщност е друга - той е чудесен човек, който практикува трансцедентална медитация, а творчеството му просто отразява начина, по който вижда външния свят, а не вътрешния му. Днес се гмуркаме още по-дълбоко в темата за ТМ, като представяме позитивното мнение на 7 големи звезди от шоубизнеса за трансцеденталната медитация - Хю Джакман, Джери Зайнфелд, Елън Дедженеръс, Мартин Скорсезе, Ариана Хъфингтън, Скай Ферейра и самия Дейвид Линч, разбира се.

Снимка: Getty Images

"Медитацията промени живота ми. Направи ме по-спокоен и щастлив. Даде ми мир и спокойствие в този хаотичен живот."

Хю Джакман, актьор от кино сагата за "Х-Мен"

"Медитацията е като "зарядно" за цялото тяло и ума."

Джери Зайнфелд, комик от сериала "Зайнфелд"

"Медитацията ми даде спокойствие и просто я обожавам."

Елън Дедженеръс, телевизионна водеща на ток шоуто "Шоуто на Елън Дедженеръс"

"Тези 20 минути са като божи дар."

Мартин Скорсезе, режисьор на филми като "Шофьор на такси", "Разяреният бик", "Казино", "Бандите на Ню Йорк" и "Вълкът от Уолстрийт"

"Медитацията ми помогна да взимам по-добри решения. Също така станах и по-креативна."

Ариана Хъфингтън, основател на медийната компания "Huffington Post"

"Медитирам всеки ден, това е нещо което ще правя през целия си живот и никой не може да ми отнеме. Медитацията ми помага за всичко, разчиствайки мъглата в мозъка."

Скай Ферейра, певица

"Наричам депресията и гнева "Задушаващият гумен костюм на клоун на отрицателните емоции". Той наистина ви задушава, а гумата смърди ужасно. Но щом веднъж започнете да медитирате и да се потапяте вътре във вас, този костюм на клоун започва да се разпада."

Дейвид Линч, режисьор на сериала "Туин Пийкс" и филми като "Гумена глава" и "Мълхоланд Драйв"