Сигурно сте чували много за този отворен тип връзка, в която партньорите официално са двойка, но всеки може да "кръшне" на другия, без да има драми. Това е случаят, в който искаш да задържиш човека до себе си, но не искаш да се ограничаваш. Рядко обаче се коментира какво е да присъстваш в живота на човек, който е в отворена връзка с половинката си. Невинаги да си на "второ място" означава, че имате просто интимни отношения. Вижте какво споделят пред "Huffington Post" петима души за това какво е да си "вторият" в нечий живот.

1. Марта, 28 г.
"Срещнахме се в Тиндър. Каза ми, че има връзка още преди първата ни среща. Първоначално бях притеснена, защото мислех, че това ще се превърне в бъркотия. За моя изненада осъзнах, че през последните две години тази връзка е най-доброто, което някога съм имала. Първо се срещахме само за секс, но после разбрахме, че се харесваме.

Неговата партньорка също беше много приветлива. Те имат дете, което и аз обожавам. Усетих, че искам повече от моя човек или нов партньор. Това, което ми липсваше най-много, е емоционалната подкрепа и официалното признаване, че аз съм единствена. Да, има неща, които ме компенсираха - не съм "вързана", не се налага да се справям и с емоционалните нужди на партньор, няма никакви правила и имам време за фокусиране върху кариерата си..."

2. Джилиан, 29
"Срещнах Брайън преди малко повече от година. Имахме отличен разговор и химията беше на лице без никакви усилия. Той се справяше с острия ми език и закачливите шеги. Веднага ми каза, че "се среща и с други хора", но не разбирах какво означава това. Аз излизах с няколко души в началото и мислех, че и той говори за това. Не разбрах, че ми е казвал, че има официален партньор.

Имах някои резерви за ситуацията, но той беше изключително разумен и уважаваше емоциите ми. Отговори на всеки мой въпрос напълно честно и никога не е прилагал натиск върху мен. Той приключи отношенията с приятелката си около два месеца, след като започна да излиза с мен. Ние бяхме заедно около шест месеца. Държах на честността, защото за мен това е най-важното, когато си в подобна ситуация. Една от молбите ми беше когато е с мен, да е с мен наистина. Изобщо не използвахме телефоните си. "

3. Зоуи, 30
"Срещнах приятеля си преди две години и половина. И двамата бяхме в отворени връзки и бяхме наясно какво ще стане с нашите взаимоотношения. Единственото ни предизвикателство беше да открием как да подредим живота си така, че да включим нов партньор.

Той е моят любовник, приятел и партньор, с когото съм ангажирана. Споделям добрите новини с него, лошите новини и... всичко. Обмислям внимателно преди да взема решение, което засяга двама ни - особено, когато става въпрос за други партньори, нови възможности за работа или важни решения за живота ми/ни. Тъй като не живеем заедно, спонтанно се срещаме за секс, когато можем, но имаме и планирани излизания, както и вечери у дома, като всички нормални двойки.

Ясно е, че и двамата се срещаме с други, но в момента нямаме такива, които да са значими за нас. Хората около нас са изненадани, че съпругата му (с която е бил десет години) няма проблем с това и че имаме подкрепата на приятелите си."

4. Гус, 30
"Срещнах жена в сайт за запознанства, която не беше скрила в профила си, че има връзка. Тогава не го разбирах и част от съобщенията ми бяха, за да я опозная и да ми обясни ситуацията си. Аз винаги съм бил моногамен човек, но тя беше интересно запознанство. Просто това не беше за мен и потърсих нещо друго.

Нейният партньор знаеше за мен и понякога си говорехме за него. Нямаше драма и най-изненадващата част от всичко беше, че от време на време дори беше почти приятно, защото излизахме небрежно и без никакви ангажименти - честно казано бяхме основно приятели, отколкото нещо повече. Започнах да излизам с други жени и никога не съм искал повече от взаимоотношенията ми с нея. Вероятно причината е в това, че знаех каква е ситуацията и се ограничавах чисто емоционално.

Всяка подобна ситуация е различна, така че наистина трябва да отделиш време, за да се разбереш с другия човек, какво се случва с вас. Важно е да си наясно с положението. Ако не можеш да приемеш ситуацията и всички ограничения, които идват с нея, трябва да се отдръпнеш."

5. Лиз, 49
"Вече се срещам с трети женен мъж. Никога не съм имала намерение да става така, но след развода си реших, че съм "отворена за откриване на отношения". Изглежда, че "заетите" мъже са единствените, които са отговорили на търсенето ми. Човекът, с когото се виждам в момента, беше един от първите, с които реално започнах и преди всичко сме добри приятели. Той е зает с работата си и не е напълно открит за личните си отношения. Често се виждаме на обществени събития, където все пак се налага да сме просто приятели.

Някой път се срещаме само за секс. Освен това прекарваме и вечери заедно, в които се гушкаме и гледаме филми. Понякога излизаме на вечеря или обяд, оплакваме се от работата си, говорим за общи хобита... И двамата се срещаме с други хора.

Съпругата му знае всичко и е моя приятелка. Ходя на вечеря със семейството му и познавам децата им, които също знаят, че се срещаме. Излизам и с другите жени, с които той има такива отношения и често ги виждам повече отколкото него."