Багри, аромати и много радост - това е пролетта в пълния й разкош. Много малко остава до пълното събуждане на природата. Разбира се, за всеки човек радостта от нея е лично изживяване. Дали постигате пролетно вдъхновение, може да разберете по своите реакции към хората и света около вас. Когато е вдъхновен, човек по-често се смее и никак не е склонен да бъде раздразнен или гневен.

След дългите сиви зимни дни, всеки от нас копнее за повече светлина и свежест. Огледайте се по-старателно и ще се изпълните с онова чувство, което ще ви накара възторжено да заявите, че навън е много красиво и свежо, а вие се чувствате истински щастливи. С пролетната нагласа ще отворите вратите, които никой друг ключ не отваря.

Безспорно пролетта е най-красивия сезон. Вгледайте се в готовата за живот природа. Всичко разцъфтява и оживява. Заредете се с ведро настроение. Радостта е отговорност пред вашите деца, близки и приятели. Факт е, че по-бързо оздравяват хората, които и след операция гледат с радостни очи на живота.

Обикновено по-лесно говорим за факторите, които не ни правят щастливи, отколкото да дадем своя формулировка за истинско щастие. Тъкмо пролетното обновление дава възможност да уловим онова специфично чувство за вдъхновено щастие. Позволете си да бъдете весели. Учете се от децата. Забавленията, макар само за няколко минути са полезни. Човекът, който умее да се радва, и когато получава, и когато дава, е доволен човек. Още повече, е истински богат, защото най-малката радост, но всеки ден, има силен ефект върху здравето.

Ако се обхванат всички субективни гледни точки, би се получила една картина на пролетното вдъхновение като готовност за ново начало. Това е емоционално състояние, което поражда действия – промяна с нови сили означава обновяване на дома; смяната на гардероба с повече цветови акценти; избор на  феерични шалове, пъстри шноли, бижута, цветни обувки и чанти; освобождаване от старите вещи и великденско освежаване на дома. Бъдете вдъхновени!