След като ви предизвикахме да посрещнете изгрева на слънцето, което да ви помогне да разрешите трудни 

Броят дни в един месец са достатъчни, за да промените коренно живота си към по-добро. За да се случи това обаче, е важно да го искате силно и да се отдадете изцяло на моментите и практиките, с които може да подобрите не само настоящето, но и бъдещето си. В рамките на нашето виртуално предизвикателство - Да променим живота си към по-добро за 1 месец, всеки ден ще представяме по една практика, която може да се окаже жизненоважна и решаваща за вашето бъдеще. 

 

 

 

Прочистване на съзнанието

1. Прекарвайте повече време, съсредоточавайки се върху дишането си. Това е един метод, особено полезен за получаване на енергия. Ще усетите как тези силно потоци се движат около тялото ви, как през ноздрите ви навлиза не просто кислород, а освежителна сила. А с всяко издишване, ще изхвърляте извън тялото и съзнанието си излишното, тежкото и лошото.

2. Купувайте си вестник всеки ден. Може и да не го четете целия, но с изхвърлянето му или изгарянето му след това, ще се освободите от капана на натрупаната информация.  

3. Разчистете средата около вас от вещи, които ви дърпан назад. Хубаво е около вас, независимо дали в дома ви, или в офиса, да има повече пространство. Така свободно течащата енергия ще има повече място да циркулира.

4. Лягайте си по-рано. Така ще имате достатъчно време за почивка и възстановяване.

5. Научете повече за кристалите, полускъпоценните камъни и тяхната сила да изчистват психичните блокажи. Такива способности имат кварцът и аметистът.

6. Балансирайте чакрите си.


Прочистване на тялото

1. Бъдете по-дълго време сред природата. Едни от най-лесните практики за релакс са да седнете в основата на дърво и да залепите гърба си на дънера на дървото; или да се настаните на плажа и да съзерцавате морето.

2. Смейте се повече.

3. Прекарвайте повече време с приятелите си, интимния си партньор и хора, които са ви приятни. Ограничете комуникацията с енергийни вампири, хора, които постоянно се оплакват и такива, които ви натоварват психически.

4. Измислете си забавление, което отключва креативността – курс по рисуване, творческо писане, грънчарство или друго.

5. Месете хляб. Това е едно от заниманията, което действа успокояващо и ни свързва с корените на нашите предци. В миналото месенето на домашен хляб е било ежедневие.

 

 

7. Спрете (или поне намалете максимално) захарта и алкохола.

8. Спортувайте поне по 30 минути на ден. Дори и това да е само раздвижване при градска разходка.

9. Направете си масаж на цяло тяло, за да помогнете на циркулацията на кръвта и метаболизма си.

10. Направете си личен разкрасителен ритуал.