Отношението към чистотата е мисловна и емоционална дейност. Като личности влизаме във взаимоотношения не само помежду си, но и с външната среда, и трябва да се отнасяме с уважение като зачитаме природата. 

Чистенето единствено до прага на къщата и жилището, без мисли за общите части, градинките и парковете в населеното място, е с рикушет върху нашето здраве и психика.

Кампанийното чистене фокусира вниманието ни върху боклуците, които са около нас. Показва на всеки, че е възможно да сложим ръкавиците и да изчистим това, което помрачава разбирането ни за красота и естетика.

Кампанията "Да изчистим България” дава начален импулс за чистене и с известни усилия на волята може да се излезе от досегашния стереотипа на живот.

Време е да се действа. Да обичаме средата, в която живеем и да я поддържаме чиста с постоянство. С това послание завърши разговорът ни с радиожурналиста Светослав Николов в предаването "За София” в ефира на bTVRadio на 25 април 2014 год. Целият разговор е публикуван в началото на поста "Ползата от чистенето".