...не е задължително да се храним всеки ден със спанак, но е добре той да стане част от основното ни редовно меню. Причините са много и то благоприятни. 

Спанакът е #супер храна. За разлика от останалите плодове и зеленчуци, той се откроява със своите хранителни свойства и ползи за организма. Спанакът е един от малкото зеленчуци, считан като такъв, сред къдраво зеле, магданоз, цикория, маруля, и други листни зеленчуци.

От друга страна той #укрепва имунната система. Като мощен антиоксидант, спанакът не само изчиства организма от токсини, но и го зарежда с необходимите за неговото здраве хранителни вещества. Той съдържа витамин С, който е полезен срещу вътрешните инфекции, и витамин А, необходим за прочистване на организма от бактерии и други токсични частите в тялото.  

Дамите, които се притесняват от белезите, които времето оставя по кожата, ще се зарадват, след като разберат, че спанакът #забавя процеса на стареене.

#Укрепва костната и мускулна структори. Благодарение на високото си съдържание на магнезии, спанакът е зеленчукът, който предотвратява редица патологични и хронични болести, засягащи скелета и мускулатурата. 

Може и да не ви се вярва, но спанака помага и при #астма.

И не на последно място, спанакът е изключително #хранителен зеленчук, богат на минерали, магнезиум, цинк и калий. Той допринася за естествения процес на обмен на клетките в организма, помага за кръвообращението и регулира кръвното налягане.