Ние, жените, непрекъснато търсим нови и ефикасни начини за сваляне на килограми, горене на калории и стягане на тялото. Всевъзможни диети, упражнения вкъщи или много пот във фитнес залата? Не че има нещо лошо във фитнеса, но може би сте чували, че това е най-неблагодарният спорт. Ако не сте го чували, сигурно сте го усетили.

Кикбоксът е много по-динамичен спорт, с който може да изваете наистина перфектна фигура. Питайте Адриана Лима. Супермоделът и един от ангелите на популярната верига за бельо Victoria’s secret, изглежда изключително добре, въпреки раждането на две деца, от които последното преди по-малко от година. Като имаме предвид, че между раждането и ежегодното шоу на Victoria’s secret, Адриана е имала само 8 седмици, за да влезе във форма за подиума, бяхме длъжни да потърсим отговор на въпроса „Как го прави?”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дългогодишният й треньор по бокс - Майкъл Оладжайд тренира имена като Ева Мендес, Дъстин Хофман, Мики Рурк и много други, включително носи отговорността за подготовката на Уил Смит за филма „Али”. Той споделя, че с Адриана са имали само 5 седмици да постигнат тези резултати, защото през първите седмици докторите не са позволявали супермоделът да се излага на тежки натоварвания. В този период двамата са тренирали между 4 и 6 часа на ден, 7 дни в седмицата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Лима ставала сутрин в 9 часа за първата си тренировка. Тя включва между 20 и 30 минути каране на велоергометър, последвани от 20-30 минути загряващи упражнения и такива, които развиват бързи рефлекси в бокса. След това красавицата слагала бинтовете, нахлувала ръкавиците и практикувала разнообразни ударни комбинации, за да се научи на бързина и да придобие сила, след което започвала с „киковете”, за да оформи краката си. Завършвала със скачане на въже и накрая разбира се „стречинг” (разтягане).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Изтощително ли ви звучи? Това е само сутрешната тренировка. Оладжайд казва: „Тя се прибираше да види семейството си и следобед се връщаше, за да тренираме от 5 до 8. Невероятно е да наблюдаваш такава всеотдайност и сила на духа.” Относно хранителния й режим добавя: „Адриана се наслаждава на храната. Тя яде всичко: от шоколадов мус до пържоли и хамбургери. Но когато е време да се подготви за нещо, тя притежава необходимата дисциплина, за да го направи. В случая, следвайки инструкциите на диетолога си, тя спря солта и подправките и хапваше само задушени зеленчуци с постни протеини. Никога не се оплакваше, просто го правеше.”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Не всички могат да спазват дисциплината и натоварванията на ангела, но си заслужава да опитате този спорт. Дори да не постигнете фигурата на Адриана, със сигурност ще забележите промяна в тялото си. Ще увеличите гъвкавостта си, ще изгорите доста калории, ще увеличите координацията си. Кикбоксът подобрява и психическото състояние на жените, защото облекчава стреса. Също така, според Американската професионална фитнес асоциация, по време на тренировките, се отделят ендорфини, които освобождават от болката и намаляват депресията. Освен това, научаването на нов спорт и придобиването на различни умения повишават самочувствието.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

Самата Адриана споделя в социалната мрежа: „Любимата ми тренировка е по бокс, защото ми помага да поддържам форма - както психически, така и физически. С обич, Адриана.”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos