Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти на в Бургас, София и Пловдив съответно на 23, 24 и 25 ноември, като част от образователната кампания „Открито за диабета“.

Кампанията с цел превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването се организира за пета поредна година от Sanofi България с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“. Eто защо организаторите са осигурили безплатно измерване на кръвна захар:

Бургас: 21-23 ноември, 9-12 ч., аптеки „Фармастор“ на бул. „Демокрация“ 104 и ул. „Александровска“ 53

София: 22-24 ноември, 9-12 ч., аптеки "Ремедиум" на ул. „Иван Декоглу“ 34 и на ул.„Борис Христов“ 2А, и аптека "Фармастор" на ул. „Ружа“ 1 (III-та градска болница)

Пловдив: 23-25 ноември, 9-12 ч., аптеки "36.6" на бул. „Цар Борис III Обединител“ 62  и ул. „Гевгели“ 44

Паралелно с това в трите града ще бъдат организирани безплатни образователни лекции „Диабет под контрол“ с водещи ендокринолози. В Бургас събитието ще е на 23 ноември (от 18 часа в зала „Георги Баев“ на  „Морското казино“), в София – 24 ноември (от 19 часа в зала – на НДК) и в Пловдив – 25 ноември (18 часа в Дом на културта „Борис Христов“).

Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, както и как диабетните пациенти могат да постигнат добър контрол на заболяването, за да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин.

Снимка: Getty Images

Гостите на всяко от събитията ще се срещнат и с посланика на „Открито за диабета“ Ивет Лалова, която ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася.