Верността и изкушението не са взаимно изключващи се неща. Има много добри мъже, които наистина искат да задълбочат отношенията си с жените, да се обрекат на вярност на тази, с която са се ангажирали, но усилията им постоянно биват осуетявани от невероятната сила на желанието.

Според elephantjournal изневярата не е просто физически акт на секс с някой друг, освен с партньора, към когото е поет ангажимент. Изневяра е всяка мисъл, чувство или поведение, което противоречи на отдадеността на човека към неговия партньор. Някои ще кажат - защо ти е да гледаш менюто, ако няма да се храниш? Няма нищо лошо в това да разгърнеш няколко страници. 

Истинската любов и интимност в отношенията винаги остава само за онзи, в когото си наистина влюбен. 

Преобладаващата сила на сексуално желание - това е, което кара мъжете да пожелаят друга жена. Някои мъже успяват да овладеят тази своя страст и въпреки желанието, да не се стигне до физически контакт. Което не означава, че желанието не остава... 

Снимка: iStock

Други мъже се ограничават до т.нар. невинни връзки. В този вид сближаване мъжът продължава да се държи добре с жената, с която е ангажиран, така че тя да не страда от новата му връзка, и вярва, че ако тя не разбира за изневярата и не я наранява, не прави нищо лошо.

Когато мъж избира жена, трябва да го прави изцяло, всеки ден, не само в онзи ден, когато, облечен в костюм, казва своето "Да" пред свидетели. Като се ангажира да обича своята жена с цялото си същество, мъжът получава "пътна карта", с която да влиза по-дълбоко и по-дълбоко в самия себе си.

Само чрез предано отношение човек може да преконфигурира своята сексуалност, така че да прониква през сърцето му. Това е единственият начин човек да преживее истинска интимност в живота си. 

Следващият път, когато мъж бъде изкушен от красивото тяло на непозната жена, може просто да погледне по-надълбоко в себе си. Може да бъде трудно, но нима хубавите неща стават лесно? С всеки осъзнат избор, който прави, човек се доближава до жената, която е истински негова, до себе си и до живота, който иска да има. 

А жената, вместо да съди, да наказва, да заклеймява или да кара мъжа да бъде привлечен от други, трябва да го привлича към себе си, да му създаде подходяща ситуация, в която да пожелае да сподели проблемите си и да го направи без резерви.