Дори в най-тузарското заведение, няма начин да похарчите повече от 20 лева, ако решите да си доставите удоволствие и да се почерпите с вкусен деликатес. Първите срещи са за това, да опознаем човека пред нас, дегустирайки ароматна напитка и вкусен десерт. Те са вълнуващи и не крият рискове.

2. Поръчката, издава тайни за характера

Разговаря ли снизходително с бариста-майстора? Иска ли напитката да бъде гореща или има определени предпочитания за млякото? Пие ли кафе изобщо? Изборът на консумация издава много за характера на човека срещу вас. Затова обръщайте внимание на това време от срещата, за да разберете що за човек е той... или тя.

3. Идеално е за разговор

Каква е основната цел на първата среща? Да опознаете човека, който стои пред вас. А това може да стане единствено и само да спокойно и уютно място, където няма да се надвиквате със силна музика и шум.

4. Няма да се напиете

Алкохолът не е средство, което може да ви помогне да направите добро първо впечатление. Да, със сигурност той ни помага да преодолеем дадени бариери, но със сигурност няма да ни позволи да бъдем себе си. Понякога градусът на алкохол в кръвта ни подтиква да казваме нещата, които в трезво състояние не бихме искали да издадем по време на първа среща. Нали идеята е да има и втора! С чаша кафе (или друга топла напитка) може да бъдете сигурни, че няма да се изложите. Което ни води и до 5-та причина, защо кафенето е идеалното място за първа среща...

5. Ако не се чувствате комфортно, нищо и никой не може да ви спре да си тръгнете

В случай, че разговорът не протича естествено и усещате как няма какво да си кажете помежду си... срещата в кафене може бързо да бъде прекратена. Ами да, допивате си напитката и тръгвате.

6. Кафето е полезно

Всички сме чували за ползите от кафето. То съдържа антиоксиданти и полезни вещества, които могат да подобрят здравето ни. Така че дори срещата да се окаже разочароваща за вас, поне ще сте допринесла за своето здраве. 

7. Обстановката е непринудена

Няма нужда да се обличате официално. От една страна е добре, защото така човекът, с който имате среща, ще ви види естествена, от друга, не е нужно да полагате огромни усилия, за да се впишете в обстановката. Първите срещи за това – да впечатлим другия със своята индивидуалност и стил. А какво по-хубаво от това да бъдем верни на себе си?!

8. Има и други хора, с които може да се запознаете

Да, ако срещата ви не протече както подобава, винаги можете да се настаните удобно и да обърнете внимание на останалите хора в заведението. Сред тях може да забележите някой, който ви допада. Следователно, това е нов шанс да срещнете любовта. 

9. Работното време е удобно

Преди или след работа, по време на обедната почивка или през уикенда. Хубавото на кафенето е, че работното време е гъвкаво и можете да организирате своята среща в удобно за двама ви момент.