Жената да предложи брак – защо пък не? След като според проведени социологически проучвания 64% от дамите първи се обясняват в любов, защо и първи да не предложат пръстен.

Какво ни спира да направим първата крачка?

  • Най-често това е представата, която си изграждаме още в детските години, че получаваме пръстен и предложение за брак. Той е паднал на колене, в ръцете си държи кутийка с проблясващ пръстен, небето е осеяно с едри звезди…
  • С тази (или с поне подобна на нея) сцена се срещаме още доста пъти чрез телевизионния екран. Замислете се само в колко от филмите, които сте гледали, той й отправя романтично предложение, на което тя не може да устои. Пък и не иска. И изобщо дори не се дърпа. А след като възкликне „Прекрасен е!” (пръстенът, де, за мъжа отдавна е ясно, че е идеалният), го поставя на пръста си, където си остава за цял живот.
  • Повечето ви приятелки, братовчедки, съседки и други близки също са получили предложение за брак.
  • Това се е случило и на голяма част от героините в романите, с които се приспивате вечер.

Логично е тогава да си зададем въпроса – защо при мен да се случи обратното? Защо да предложа аз?

Не очаквайте обаче тук да намерите неподозирани и непредполагани отговори. Защото всъщност всички ние носим отговорите на въпросите вътре в себе си. Често обаче те се нуждаят от малко побутване, за да излязат на светло. Без побутването кротко си дремят в някое прашасало кътче на подсъзнанието ни и ни карат да будуваме, чудейки се как да постъпим. Дали имате смелостта и желанието да предложите брак на любимия си и да поразчупите традициите най-добре знаете самите вие. И никакви психолози, филолози или приятелски облози не биха могли да знаят по-добре от вас. Ако сте категорични по въпроса, че мъжът до вас трябва да ви предложи брак, няма да се появи сила (причина, повод) на земята, която да ви убеди в обратното. Ако обаче ви се иска да го изненадате, да го шокирате, да накарате нещата да се случат по-бързо, да има за какво да разказвате и да се смеете с приятели, или пък още от началото да му покажете кой ще е водещата фигура в брака, имаме едно интересно и лесно осъществимо предложение как да му поднесете пръстена.

Нужни са ви само връв, три листа хартия, химикалка и, разбира се, пръстен.

Хванете удобния момент за ушите. Такъв момент е, когато любимият ви не е вкъщи, но очаквате да се прибере от работа, от неделен мач или от среща с приятелите. Завържете единия край на връвта на място, върху което първо ще му попадне погледът, когато влезе в дома ви. Поставете и бележка с надпис „Следвай връвчицата”. В зависимост от разположението и броя на стаите в къщата или апартамента ви, прекарайте връзката през възможно най-много места, така че да го накарате да пообикали. По средата на трасето поставете втора бележка с надпис „Още я следвай”. Края на въженцето, завързан за последната бележка, поставете на място, на което няма директна видимост – зад бар-плота, на терасата или друго. На бележката напишете – „Ха! Няма нищо :) Я, виж в спалнята!” След като обиколи всички стаи, в спалнята го посрещнете с най-красивата си усмивка и пръстен в ръка.