За да може човешкият организъм да си набавя нужното количество омега 3-мастни киселини всеки ден, трябва ежедневно да консумира риба (херинга, сьомга) или хайвер. Но дори и хората, които водят здравословен и природосъобразен начин на живот, не консумират тези храни с такава честота. Приемането на рибено масло под формата на капсули или течно решава именно този проблем. То е хранителна добавка, с които можем много лесно да си набавим нужните есенциални мастни киселини - EPA и DHA.

Рибеното масло помага за редуциране има антиканцерогенен ефект, помага за синтезиране на колагена, регулира кръвното налягане. То е продуктът, който много добре повлиява някои проблеми, с които се бори почти всяка жена, а именно - редуцира излишните килограми, регулира месечния цикъл и повишава фертилността. Полезните му действия, които се отразяват изключително добре на децата, са подпомагане развитието на мозъка, влияние при хипер активност и липса на концентрация, укрепване на имунната система.

 

 

С правилна диета и рибено масло може да регулирате нередовния си цикъл. Това е сериозен проблем за жените, с поликистозни яйчници. В тези случаи гинеколозите обикновено предписват прием на противозачатъчни хапчета по схема. Но дори най-пречистените препарати са всъщност хормони, които се трупат в организма. Приемът на рибено масло е един от природните начини за регулиране на нередовния цикъл. То повлиява и стреса, тревожността и притеснението при жени с ПМС. Приятен страничен ефект от приема на рибено масло е понижаването на апетита за сладко.

 


Не бива да приемате рибено масло, ако регулярно пиете антикоагулантни и антитромбоцитни медикаменти. Тъй като то има същото действие, комбинацията от двете би предизвикала прекалено разреждане на кръвта.