Зaбелязали ли сте, че точно когато не се опитвате да привлечете някого в живота си, мъжете сами идват при вас? Но защо се случва така?

Явно жените изглеждат доста по-привлекателни, когато просто се появяват в бара с приятелки, с единственото намерение да се забавляват. Според експертите в такива моменти езикът на тялото и цялостното отношение към заобикалящата среда не издават намерение за нови запознанства. Когато се смеят и се държат естествено, дамите свалят „гарда”, което привлича мъжете като магнит.

Гледната точка на мъжете

Издокарайте се, когато отивате на бар

Облеклото ви е едно от основните неща, които формират впечатлението за вас у непознатите. То носи посланието, което искате да предадете на околния свят и определя какъв тип мъже ще привлечете. Носете дрехи с точния за вас размер и са леко провокативни. Покажете красивите извивки на тялото си, но оставете всичко останало на мъжкото въображение.

Когато решавате с какво деколте да бъде блузката ви, запитайте се какво точно очаквате от предстоящата вечер. Запознанство? Връзка? Флирт? Помнете обаче, че именно от деколтето зависи накъде ще гледа той.

Не излизайте преди да сте оправили прическата и маникюра си. Не забравяйте и хубавия парфюм.

Когато влезете в бара…

Пристъпвайте самоуверено и още с прекрачването на прага огледайте присъстващите. Набележете си „плячката” и следвайте следните съвети, за да го спечелите:

Установете визуален контакт

В момента, в който фокусирате мъжа за тазвечерния флирт (или нещо повече), първата ви задача е да установите визуален контакт с него. Погледнете го право в очите за около две секунди и след това отместете погледа си. Ако той продължи да се взира във вас, погледнете го отново и се усмихнете закачливо все едно казвате „Хвана ме”.

Заемете стратегическо място

Изключително важно е къде се намира масата, на която ще седнете. Постарайте се да тя да гледа към дансинга или бара (в зависимост от това в какъв тип заведение се намирате). Ако седнете с гръб към тълпата, така че избраникът да вижда само тила ви, това ще го накара да си помисли, че не сте заинтригувана от него.

Ако сте с компания, изберете маса, покрай която минават възможно най-много хора. Колкото и неудобства да крие подобно място, то е много важно за установяването на контакти (ако пък, като на кино, той се блъсне във вас и така започне сладкият ви разговор, толкова по-добре).

Първото впечатление - разговорът

Първите разменени реплики помежду ви са нещото, което или ще го накара да ви желае, или ще го отблъсне безвъзвратно. За да постигнете желания ефект, започнете със споделяне на забавни истории и накарайте и него да следва примера ви. Задавайте му по-свободни и дори шеговити въпроси, чиито отговори могат да ви разкрият характера му. Ако ви заинтригува, и езикът на тялото ви ще покаже това. Без да осъзнавате, ще се обърнете към него, ще изправите раменете си, пръстите на краката ви ще сочат право към него, ще започнете да си играете с косата си и ще се усмихвате по-широко. Той ще забележи тези знаци и те ще ви направят още по-привлекателни за него.

Проблемът „срамежливо момче”

Приемаме, че вече сте грабнали вниманието му, но той все още не се осмелява да ви заговори. Какъв е проблемът? Поемете дълбоко въздух и си спомнете, че въпреки мъжете понякога да изглеждат като дошли от друга планета, те все пак са човешки същества. Горкото момче може би просто е нервно – точно като вас. Стимулирайте го като му се усмихнете по-широко или му намигнете. Ако и това не подейства, опитайте вие да завържете разговор, но не бъдете прекалено агресивни, за да не изглеждате отчаяни. Оставете го да води. Накарайте го да повярва, че той е инициирал цялата свалка.

Усмихвайте се, усмихвайте се, усмихвайте се!

Усмивката е слънцето, което може да сгрее сърцето на всекиго. Освен това тя бързо ще стопи леда между вас и избраника ви, ще му помогне да преодолее страховете си и да тръгне към вас.