Далеч от мисълта да навлизаме в задълбочен дебат - кое е по-правилно: моногамията или полигамията, се съсредоточаваме върху добрите страни да бъдем верни на своя интимен партньор, с ясната представа, че и двете тенденции имат своите добри и лоши страни. 

#С времето сексът става все по-добър. Когато не се "разхвърляме" в интимните си отношения и се концентрираме върху връзката си, всяка една от нас опознава себе си и своя партньор. По този начин удоволствието по време на любовните игри се увеличава, поради простата причина, че знаем какво искаме и как да го получим. 

#Тя поощрява жените да полагат повече грижи за външния им вид. Да, когато искаме партньорът ни да ни бъде верен е редно да обръщаме повече вниманието на себе си, така че той да ни намира привлекателни с всеки следващ ден. Това означава да се грижим за личната си хигиена и красота. 

#Моногамията не изключва разнообразните секс преживявания. Точно обратното. Когато сме в сериозна връзка, отношенията с интимния партньор са достатъчно стабилни, за да се чувстваме спокойни да споделяме своите фантазии. 

#Не се опасяваме от "сексуално предавани инфекции" (СПИ).

И не на последно място #моногамията носи силно послание за съвременното общество, което все по-малко вярва във вечните любов и вярност. Хубаво е да знаем, че сред младите генерации тази тенденция нараства. Това е признак на осъзнатост и лична отговорност от страна на младежта, която се наслаждава пълноценно на живота.