Замисляли ли сте се каква част от домакинската работа можете да поверите на мъжа до себе си? И изобщо къде вкъщи той може да се развихри и да даде всичко от себе си? И най-вече това да е отмяна за вас, но и след това да няма оставени прашинки, засъхнало по чиниите и сурови ястия.

Може би трябва да зададем въпроса по друг начин - съществува ли мъж, който обича да чисти, готви, пере, подрежда и пазарува? Или пък да перифразираме – има ли мъж, който толкова много обича жената до себе се, че да жертва мъжкото си достойнство и да се заеме с домакинските задължения? Има области, в които (дори и да не искат) мъжете са малко по-склонни да се раздават.

Чистене – правене само заради самото правене
Специално за процеса по почистване на къщата или апартамента не разчитайте на мъжа. Първата причина е, че всичко, което направи той ще е с нежелание, да не кажем дори с отвращение. Именно поради тази причина не очаквайте той да направи чудеса с пода, плочките в банята и праха по мебелите. Резултатът ще внушава, че нещо е направено само заради самото правене.

Пране – в пералнята – да, но не и на ръка
Ако става дума за пране в автоматична пералня половинката ви няма да възрази особено, тъй като все пак процесът е напълно автоматизиран. Задължително обаче предупредете любимия да внимава с бялото и цветното пране, за да не откриете по-късно, че любимата ви бяла блузка е станала розова. Що се отнася до прането на ръка – просто забравете. Мъжете изпитват абсолютна непоносимост към този вид дейност. Банята за тях е единствено място за къпане, бръснене и все приятни неща.

Подреждане – истинска трагедия
По принцип мъжете нямат представа какво е истинското значение на тази дума. Не ви ли се е случвало докато подреждате половинката ви да разхвърля след вас? Ако искате след едно такова подреждане от негова страна да не успеете да си намерите личните си вещи, то тогава можете изцяло да се доверите на мъжкия му нюх.

Готвене – молете се да сте извадили късмет
Готвенето е област, която не се отдава на всеки. Доста голяма част от жените също не владеят изкуството на кулинарията. Но вие пък може да сте извадили късмет и любимият ви да обича да размахва черпака и да се вихри из кухнята. Това е едно от домашните задължения, на които можете да го научите ( или поне основни техники и аламинути). Готвенето е сред малкото домакински работи, които не се оценяват като досадни от мъжете.

Пазаруване – ключът е в организацията
За едно успешно пазаруване е важна организацията. Под успешно имаме предвид да не сте забравили някои от хранителните продукти, които са ви нужни за баницата или да не сте объркали прясното с кисело мляко. Ако вашата половинка по принцип е организирана личност, спокойно можете да поверите пазаруването в неговите ръце. А и още повече ако той ще готви е добре и той да си пазарува, нали сте съгласни?

И накрая, отчитайки индивидуалностите на всеки мъж, искаме да попитаме: а вие за каква част от домакинските задължения разчитате на половинката си?