Правите ли секс с партньора си, докато сте в онзи период от месеца, в който ви се иска да си смените пола поне за няколко дни? Ако отговотър ви е не, то трябва да знаете, че не сте сами. Едва 15% от жените признават, че дори и в цикъл, пак се развихрят в спалнята по същия начин, както и когато не са.

А какво правят останалите 85% ли? 48% от тях избягват всякакви сексуални активности, докато 41 на сто признават, че се фокусират върху стимулацията на половинката си. Изследването е направено съвместно между Института „Кинси“ и Clue – апликация за телефон, която е създадена специално за проследяване месечния цикъл при жените. В него са взели участие 95 хиляди души от 200 страни, които трябвало да отговарят на въпроси за секса по време на цикъл и употребата на кондоми.

Снимка: istockphoto.com

С 15% е намаляло използването на презервативи по време на месечния цикъл на жената. Дори двойки, които обикновено използват предпазните средства против забременяване, споделят, че именно тогава ги прескачат. Причината е, че се притесняват много по-малко от забременяване в този момент.

Когато стане време за вземане на решение дали да бъде използван кондом, 20% от жените споделят, че те са основният двигател това да се случи, а три от четири дами казват, че с техния партньор заедно вземат решенията.

Специалистите напомнят, че изполването на презерватив е важна мярка не само за предотвратяване на евентуална нежелана бременност, но и срещу полово предавани болести и инфекции.