Все по-често се случва близки, роднини и приятели да заминават в чужбина, за да работят и живеят там. Възможностите, условията, предложенията, перспективите, които им се предлагат в други държави, са все по-привлекателни. Желаещите да имат по-добро бъдеще са склонни да напуснат родината си, при това не временно, а за постоянно.

Но преди всичко това да се случи, минаваме през една особено емоционална част от връзката между приятели, а именно – раздялата.

Трудно е да си представим живота без човека, който е изпълвал една голяма част от ежедневието ни, давали сме му и сме получавали от него разбиране, топлина и обича. Хубаво е обаче да си припомняме, че колкото е трудно на човека, оставащ в България, два пъти по-трудно е на този, който заминава на непознато място с не съвсем ясно бъдеще. Затова да направим раздялата по-лесна.

Пригответе му подарък
Измислете нещо лично, с което много ще го зарадвате. Добре би било да е подарък, направен с чувство за хумор, за да разсеете тъгата от раздялата. Нека е нещо малко, нечупливо и функционално. Имайте предвид, че приятелят ви ще има много багаж при пътуването си, а на мястото, на което отива, ще има нужда от полезни вещи.
Подходящи подаръци са – тениска с надпис, снимка, калъфка за възглавница, тефтер, вещ, свързана с професията.

Напишете му писмо, което да чете, докато пътува
Ако обичате да изливате мислите си върху белия лист, напишете писмо на приятеля си, в което да разкажете колко много го цените и държите на отношенията помежду ви. Така ще има...