Всяка жена е имала в живота си поне няколко любовни връзки, които, по една или друга причина, е прекратила. Някои раздели е инициирала тя самата, други са били общо решение. Късметлийките имат невероятния шанс да приключват връзките си с любов и добро отношение помежду си. Трудно са преживели разделите тези, при които тя е била съпроводена с наранени чувства, взаимни обвинения, лъжи и гняв. Има различни начини да се сложи край на връзката с някого, към когото вече не изпитвате чувства, и този начин да бъде хуманен и с взаимно уважение.


Бъдете честни
Единственото нещо, което всички ние заслужаваме, когато приключваме една връзка, е честност. Няма нищо по-лошо от това нещо да бъде премълчано, изопачено или споделено половинчато. Да бъдеш честен означава да споделиш истината с такт и мисъл за другия. Фрази като „Аз просто чувствам, че интересите ни са твърде различни и не мога да се виждам с теб в дългосрочен план" са твърде общи и не казват нищо. Бъдете конретни и искрени.

Обяснете му какво хубаво е донесъл в живота ви
Всяка връзка ни носи нещо специално, докато сме в нея. То може да бъде много години невероятни спомени или израстване в области, където имаме интереси. Въпреки че това е краят, е важно да се разделите с усещането, че зад гърба ви остава нещо красиво.


Не обвинявайте
Ако вие сте лицето, което инициира края на връзката, е нормално да чувствате вина. За една „здравословна” раздяла обаче е важно да не се обвинявате за стари болки. Опитайте се да не се обвинявате помежду си и просто се примирете с факта, че вече не сте най-доброто един за друг.

Разговaряйте за това как ще продължите
Когато двойките се разделят, обикновено има очакване от едната страна, че ще останат приятели. И когато другият не иска и да чуе да продължи да има нещо общо с бившата си половинка, това намерение се приема твърде болезнено. Всеки е различен. Така че най-добре проведете разговор за това какви са вашите очаквания един към друг, за да бъде раздялата по-малко болезнена. Обсъдете доколко сте съгласни да се чувате по телефона от време на време и да си пращате съобщения. Обсъдете дали искате да останете приятели във Facebook и други социални мрежи. 

Добри пожелания
Въпреки че сте разочаровани, тъжни и вероятно изпълнени с много болка, винаги може да намерите сила в сърцето си, с която на раздяла да пожелаете всичко добро на партньора си.

Мислим си, че сме перфектната половинка за някого. И това може наистина да е така. Но не завинаги, а за 10, 15 или дори 20 години. След това пътищата ни се разделят и всеки тръгва в различна посока. В крайна сметка трябва да приемете, че времето, прекарано заедно, е свършило. Запазете добрите си чувства и се постарайте да заличите лошите. Само така ще можете да останете приятели и за в бъдеще с човека, когото сте допуснали толкова близо до себе си.