Как ще дефинирате загубата на девствеността си? Какво прави „загубата“ на девствеността толкова ценно и важно?

Девствеността е тема, която е изпълнена с проблеми свързани с морал, традиция, сексуална политика. Колкото по-сложен е един разговор, толкова по-лесно хората се отказват да го водят. В документалния филм „Как да разкараш девствеността си“ режисьорът Тереза Шектър се потапя в двусмислиците, които обграждат идеята за девствеността.

6 прегледа, които всяка жена трябва да прави периодично >>

„Това е доста универсална тема. Бях на 23, когато загубих девствеността си, с което искам да кажа, че съм имала полов акт. И това беше наистина резултат от години на объркване, страх и тревоги“, споделя самата Тереза.
Предлагаме ви 9 неща от митологията на девствеността, девствената култура и женската сексуалност, които са заложени във филма „Как да разкараш девствеността си“.

1 . Има повече от една дефиниция на „девица"
Думата „девица“ се включва във всички видове митове и култури и това я прави трудна за точно дефиниране. Тя може да означава очевидно, че някой, който никога не е правил секс е девствен. Но ако сексът включва само вагинално проникване и хетеросексуални, то има много хора, които не попадат в тази графа. Как тогава да се определи акт между лесбийки? От друга страна, девствеността се свързва с разкъсване на химена и кръв. Но след като е възможно да се възстанови хименът (оперативно), значи ли, че отново сте девствени?