1. Отнася се към теб като към ангел

Проявява към теб изключителен усет към всичко онова, което те вълнува, интересува или впечатлява. Подхожда към настроението, нуждите и желанията ти с разбиране и внимание. Те са толкова важни за него, колкото и собствените му такива. Проявява загриженост към теб, когато нещо те терзае. Намира всякакви всевъзможни начини да те изненада, да те усмихне, да те разсмее, да те направи щастлива. Ще те изненада винаги, когато най-малко очакваш. Отнася се с изключително уважение не само към самата теб, но и към всички членове на семейството ти, включително и към приятелите ти.

2. Колкото и зает да е, винаги ще намери време за теб

За нищо на света няма да позволи да мине твърде много време, без да те е виждал.   Колкото и да е залят от ангажименти, ще намери начин да отдели от времето си, за да те види. Той ще преустрои графика си, за да те вижда възможно най-често. 

3. За него ти си на първо място

Съзнанието ме може да е обременено с хиляди грижи и вълнения, но ти си тази, която стои с пълния си блясък над всички тях. Ще се съобрази с твоите желания, нужди и тревоги. Преобладаващото лично местоимение, което използва в разговорите си с теб, е "ние", а не "аз".

4. Проявява изключителна загриженост към теб

Ако нещо те е зарадвало много силно и ти го споделиш с него, той ще се зарадва два пъти повече от теб самата. Ако нещо ти тежи на душата, той ще преживее мъката ти още по-дълбоко, но ще направи всичко, което му е по силите, за да върне усмивката на лицето ти.

5. Иска всеки един негов добър приятел или близък да знае за теб

Той обожава да говори за теб, докато е в компанията на приятели или близки, да описва темперамента или черта от твоя характер, която го е впечатлила. С радост ще ти предложи да присъстваш заедно с него на някоя семейна или служебна сбирка.

6. Има ти доверие

Винаги споделя с теб неща, които го мъчат. Ако има нещо, което ангажира съзнанието му твърде много, ще намери начин да го сподели с теб, защото ти е гласувал дълбоко доверие.  Готов е да разговаря с теб за каквито и да било проблеми и да ти довери неща, които не би споделил пред никого друг. . Както всички хора и той не е съвършен, но изпитва желание да се развива и да стане по-добър човек. И вярва, че ти си човекът, който ще направи това.

7. Дарява те с криле

Мъжът, който те обича, има способността да ти вдъхне вяра и кураж в собствените ти способности, и то в онези мигове, когато най-много имаш нужда от това. И успява да го направи с неподозирана лекота. Той ти дарява крилете, от които винаги си имала нужда, за да полетиш и да изживееш мечтите си с онази лудешка жар, с която си горяла и жадувала винаги.

8. Държи на думата си!

Отдава по-малко значение на думите и повече на поведението и действията си. Когато ти обещава,че ще направи нещо, той го прави. Именно неговите постъпки и действия показват дали той те обича и държи на теб или не. И нямаш нужда от други доказателства.