Несъмнено има какво да научим от една велика жена, която остави ярка диря след себе си. Със своите 8 брака и четири деца, личният живот на  Елизабет Тейлър безспорно беше следен с голям интерес от медиите и публичността. Какво научихме от една от най-великите актриси на нашето време:

Играй по свои собствени правила и забрави за общественото мнение

„Целта не ми е да бъда обикновена домакиня. Не съм и никога не бих могла да бъда”, казва Елизабет.

Докато нейните връстнички се стараели да бъдат примерни домакини, тя се грижела за кариерата си и завоювала мъжките сърца едно след друго. И то във време, в което разводът не бил изобщо приемлив. В това отношение Тейлър изпреварва времето си.

Омъжи се за онзи, който смята не просто, че си красива, но, че си дар от Бога

Петият съпруг на Елизабет Тейлър наистина боготворял съпругата си. В дневника си той я описвал много поетично:

„Тя е срамежлива и остроумна, не е ничия играчка, брилянтна актриса е и е по-красива, отколкото можете да си представите. Може да бъде арогантна и упорита, но и сладка, и красива. Тя толерира моите недостатъци и пиянство, сърцето ме боли, когато сме далеч един от друг. Тя ме обича. "

Никога не кради мъжа на приятелка, а ако го направиш, постарай се да оправиш нещата

Всички си мислели, че отношенията между добрите приятелки Елизабет Тейлър и Деби Рейнолдс са охладнели значително, след като Еди Фишър оставил Деби заради Лиз. Но двете чак до смъртта на Тейлър си останали много близки.

„Жените са обичани, а мъжете – харесвани, в това число влиза и съпругът ми. Хората смятат, че всички са злопаметни, но аз не сум”, заявила Рейнолдс след смъртта на Елизабет.

Подарък диаманти никога не се отказва

След бурна кавга с един от съпрузите й, като подарък и в знак на помирение, Лиз получила диамантена огърлица. Е, можеш ли да откажеш на подобен (винаги успешен) опит за помирение?

Ако той не те иска, просто продължи напред

„Когато мъжете навършват една определена възраст, сякаш се страхуват да порасна – колкото повече остаряват, толкова по-млади жени искат.”, казва Елизабет.

Урокът от Лиз, който научихме – ако той не сме достатъчно млади и хубави за него, то просто трябва да продължим напред, където има още дузина мъже, които са готови на всичко за нас.

Караниците са нормални

С един от партньорите си Тейлър се карала толкова често, че двамата започнали да въприемат кавгите помежду си като нещо нормално. Интересен факт е, че, когато двамата се настанявали в хотел, резервирали и стаите под и над тях, за да не пречат на другите гости със своите караници.

Не плачи за провалена връзка

Ако връзката не се е получила, то явно е имало защо. Затова и актрисата казва, че няма смисъл да се тръшкаме за нещо минало:

„Лакирай се, сложи червило и се нагласи.”