Безспорно доверието е най-ценното качество в една връзка. То е онова състояние на човешкия дух и мисъл, което се гради, печели, поддържа – често пъти дълго и трудно, но лесно и за миг се руши. Доверието е душевна нагласа, основана на силата да вярваш и да обичаш. Сила, която е редно да бъде споделена.

Повече от ясно е, че една двойка без доверие, непрекъснато разкъсвана между съмненията и подозренията, не издържа дълго. С изключение може би на онзи момент, в който осъзнавате колко много държите един на друг и си казвате:
"Да – обичам този човек и за нищо на света не искам да го загубя. Ще направя всичко по силите си да си върна доверието в него, да върна неговото в мен и да съхраним най-красивите и романтични чувства помежду си." Една нелека задача, но не и невъзможна:

Спрете с демонстрациите на недоверие и ревност
Проявите на излишна ревност са болезнени за двамата. Нещо повече - вътрешната нагласа и демонстрация на недоверие в повечето случаи отдалечават партньорите един от друг. Обратно – проявите на доверие раждат ответно отношение, поведение и чувство. Дори и да сте станали свидетел на неговото небрежно закачливо шарене на очите, не превръщайте това в проблем. Не забравяйте, че той все пак е мъж, а не монах. И в края на краищата обича вас.

Дайте си прошка 
Изконна истина е, че прошката е първата стъпка по пътя към възраждането на романтичните взаимоотношения. Умението да прощава е качество на силния, обичащия и мъдрия. Обичате го? Простете, дайте втори шанс на връзката си, опитайте се да откриете причината, провокирала неволи. Вникнете по-ясно в същината на проблема. Потърсете заедно разковничето на събитието, предизвикало загубата на доверие. Не бързайте да съдите, защото това може да сте вие.

Правете компромиси
Научете се (взаимно) да правите компромиси. Преди да изисквате нещо от партньора си, първо се научете да давате. Ако непрекъснато искате всичко да е на вашето, рискувате да прогоните мъжа далеч от себе си. Почувствате ли, че сте прекалили с изискванията, направете крачка назад, направете компромис. Същото се отнася и за него. Намигнете с лека усмивка и му напомнете, че по нишката на справедливостта сега е негов ред да прояви отстъпчивост. Компромисите са белег на висока култура, уважение и зачитане на интересите и на отсрещната страна.