Докато в България все още се чудим дали е нормално да се регистрираш в сайт за запознанства, светът отдавна се е отърсил от предразсъдъците си и открива все по-разнообразни начини за търсене на партньор. Решихме да надникнем във вселената на запознанствата и да ви представим някои от най-актуалните тенденции – по света и у нас!

Групови срещи
Три необвързани приятелки се срещат с трима господа, които също са приятели помежду си. Шестимата се забавляват заедно и се опознават в непринудена атмосфера. Предимствата са много – участниците се чувстват по-уверени сред своите познати, притеснението е по-малко и със сигурност е забавно. За жалост форматът все още не е навлязъл в България, но го очакваме с нетърпение!

Партита за необвързани
Партита за необвързани са честа практика в големите градове по света. В София такъв вид събитие се провежда веднъж на няколко месеца - Sexy and Single Party. Концепцията е проста - 200 необвързани участници + хубава музика + игри.

Speed Dating

Бързите срещи не са нещо ново, но е новина че набират все по-голяма популярност на родната сцена. Ако все още не сте се натъквали на тях, нека ги представим накратко: За една вечер се срещате с 10 представители на срещуположния пол. Прекарвате 8 минути с всеки от тях, за да прецените дали искате да се видите пак. В България освен традиционните бързи срещи вече се организират и тематични събития – за миньончета, за пътешественици и др.

Мобилните телефони
Мобилните ни устройства все още не могат да готвят, но вече могат да ни намират партньори. Различни компании се надпреварват коя да предложи най-добрата платформа, но идеята е следната: 1. Изтегляш си приложението и си правиш профил; 2. Попълваш какъв партньор търсиш; 3. Телефонът ти вибрира всеки път, когато наоколо има подходящ „екземпляр“. Хитро, нали! Минусът отново е, че в България тези приложения са слабо използвани, но пък ще срещате само хора, които са „в час“.

Потни тениски
Всяка сфера си има и своите нестандартни представители. В САЩ започнаха да си търсят партньор чрез потни тениски. Мъжете спят с една и съща тениска три вечери подред. После всички тениски се събират, жените ги душат и по миризмата си избират партньор. Смята се, че феромоните по тениските играят ролята на „сватовници“. Гениално или просто - бъдещето ще покаже.

Новите сайтове за запознанства
Традиционните сайтове за търсене на партньор бавно са се запътили към графата „Ретро”. Но явлението онлайн запознанства няма да изчезне скоро – просто се развива. Един от хитовете напоследък е HowAboutWe.com. При него съвпаденията не са на база дълъг списък от критерии, а според предпочитанията Ви какво да правите на първата среща.

Така изглежда ходенето на срещи през 2013-а. От вас остава да действате!