На най-добрата ви приятелка й предстои сватба. След дълго умуване, тя най-сетне е взела решението – да се омъжи за него. Вие обаче не мислите, че той е правилният за нея. По една или друга причина сте стигнали до извода, че стъпката, която приятелката ви смята да направи, е напълно погрешна. Ето защо искате да я предпазите от огорчението и болката, която считате, че този брак ще й донесе.
Може би някои от вас са се озовавали или в момента се намират в подобна ситуация. В съзнанието ви започват да нахлуват безброй въпроси, а дилемата „Редно ли е да й кажа, че той не я заслужава?” заема първо място в разбушувалите се в главата ви мисли.
Раздвоени между смелостта и колебанието, като че ли не успяваме да запазим самообладание и най-откровено споделяме мнението си. Ако вие сте наистина искрена в приятелските си отношения, ако сте силно загрижена за личното щастие на вашата приятелка, да, имате право да я уведомите. Но не забравяйте, че преди да й споделите опасенията си от предстоящия брак, трябва да сте абсолютно наясно с правотата на своята преценка! Въпросът е твърде деликатен, за да подхождате към него прибързано и необмислено.
Ето защо преди да предприемете каквато и да било инициатива да се намесвате във връзката между приятелката си и нейния избраник, е добре да си изясните основателните причини за това. А те са:

#1 - Подценява качествата й, като я критикува често и безпричинно
Независимо дали ще бъде повод приготвено от нея ястие или по отношение на нейно действие, той почти винаги ще намери за какво да я упрекне. Твърде критичен е към недостатъците и малките пропуски на партньорката си, той в същото време се смята за безпогрешен и мисли, че неговото мнение винаги е правилно. Забележките му са често пъти неуместни, а тъкмо поради това и неоснователни.
#2 - Прави й безпардонни и язвителни забележки на публични места
Навън, сред компанията или вкъщи пред гостите, той е язвителен и нетактичен към нея. Нехае за чувствата и тревогите на партньорката си и е чужд на вълненията й. Изрази, като: „Спри да говориш!”, „Не ме прекъсвай!”, „Я се виж на какво си заприличала!”, „Абе ти чуваш ли ме какво ти говоря?!”, „Стига си ме занимавала с твоите проблеми!” са само малка част от редовните му изказвания. Обикновено такъв мъж се интересува само и единствено от себе си.