Ставаш още преди алармата да е звъннала. Душ и кафе в движение. Нямаш време за излишни приготовления. Цяла година се гримираш, сега просто слагаш балсам на устните, обуваш сандалите и светът е твой! Време е за лятната почивка на море!

Взела си най-кокетните си дрехи, няколко къси панталонки и секси ризата с падащи рамене. Имаш интересна книга за четене на плажа, както и най-яките очила, които никога няма да носиш на диадема. Направо би било светотатство! Цялата си усмивка и добро настроение, докато....

... не ти се случат тези 5 неща, за които никоя жена, никога не е подготвени на морето. А точно те могат да провалят - всич-ко!

1. Да видиш бившия си с новото му гадже
И не просто да ги видиш, а да се окаже, че новото му гадже има плосък корем, на който можеш да изгладиш ризата на пилот от Air France. Гърдите й са заоблени, забележителни, и най-лошото - естествени. Явно е и идеално гладко епилирана (минимум лазерна!), защото тази секси разкрачена поза не би си я позволил човек, който има съмнения, че някой и друг любопитен черен косъм може да наднича от долнището на банския му. 

А от малкото огледалце към теб гледа лъснало от слънцезащитен лосион лице с големи пори и сплескана коса, върху която сякаш е седяла и преживяла крава мунтафонка. Отгоре на всичкото долнището на банския ти от лявата страна е влязъл в дупето и решаваш да го оправиш точно когато ТЯ ти подава ръка (с перфектен маникюр). 

2. Внезапно да ти дойде цикълът

Колкото и добре да познаваме тялото си, то не е машина. И понякога се случва календарът, в който отбелязваме овулация и менструация, да показва, едно, а всъщност да се окаже друго. И така слънчевите и безгрижни дни на морето, които сме планували да имаме, да се превърнат в кървава война. Да отидеш на почивка и да ти дойде цикълът, за който изобщо не си подготвена, не те прави карък, а шеф на каръците. Защо се случва? Различният климат и напрежението са най-честите фактори, които предопределят тези изненади. 

3. Дъжд и бури

Казват, че хубавото време е божа работа и никой не е застрахован на какви точно температури и дни ще случиш през почивката си. Но всеки се надява на слънце, лек ветрец и спокойно небе. А когато отгоре се изливат небесните водопади и земята се превръща единствено и само в хидросфера, на самата теб ти идва просто да изтечеш в канала. Морето е море, за да се печем на плажа, да се гмуркаме във водата, да подскачаме в идващите вълни (и да се заливаме от смях, ако ни падне горнището), да се разхождаме, ближейки сладолед привечер и да спим на отворен прозорец. Дъжд и вятър си имаме и по домовете!

4. Болки в корема, разстройство и повръщане 

Ето това е нещо, което може да превърне почивката в истински кошмар. Ако другото минава за женски каприз или просто мрънкане, проблемите със здравето са самурайският меч, който отрязва главата на морската почивка. 

5. Пъпка (на дупето)

Няма по-неподходящо време да се изпъпчиш от момента, в който по-голяма част от тялото ти ще е на показ. Пъпка на върха на носа, на лявата буза, на челото между веждите, или още по-зле - на дупето. Но от онези големи, червени и болезнени пъпки, които не можеш да скриеш с грим и завяхват за половин месец! Подобна пъпка може да си е истинско божие наказание. Или китайско проклятие. Или просто позакъснели поздрави от онзи шоколад, който изяде на заспиване преди няколко дни. Ами, прати му и ти - поздрави от морето! Или просто изкрещи това, което най-много ти се иска в този момент - едно сочно fu*k!